17 Eylül 2013 15:07

AÜ’de ana dili boykotu

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu üyesi öğrenciler 1 haftalık ders boykotu başlattı. Öğrenciler, okullarda ana dili eğitiminin hak olarak tanınmasını istedi.Boykotu fakülte önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duyuran öğrenciler, ana dili eğitiminin yanı sı

AÜ’de ana dili boykotu
Paylaş

Boykotu fakülte önünde yaptıkları basın açıklamasıyla duyuran öğrenciler, ana dili eğitiminin yanı sıra bilimsel ve demokratik eğitimin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Açıklama sırasında “Ana dili haktır engellenemez”, “Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak” sloganları atıldı ve Kürtçe pankart taşındı.

YILDIRMA POLİTİKASI İFLAS ETTİ

AKP’nin Kürt halkını ve öğrencileri yıldırma politikalarının Gezi ve Lice direnişiyle iflas ettiğini söyleyen Özge Yılmaz, kimliklerden, düşüncelerden ve gençlikten korkan yaklaşımların süresinin dolduğunu belirtti. Üniversitelerde polislerin görevlendirilmesine de tepki gösteren Yılmaz, “Tekçi, bilim dışı ve antidemokratik eğitime karşıyız” dedi. Boykota destek çağrısı yapan Yılmaz, tepkilerini örgütlü bir güce dönüştürecekleri mesajını verdi. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yeter'in katili polis için en az 15 yıl istendi

SONRAKİ HABER

Çelik: Paket bugün açıklanmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...