12 Eylül 2013 18:54

Adana’daki 12 Eylül yürüyüşüne polis engeli

Adana Direniyor Platformu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 33’üncü yıldönümünde, darbecileri protesto etmek amacıyla Beşocak Meydanı’nda biraraya geldi. Polis çevrede zırhlı araçlar eşliğinde geniş önlem alırken, meydanda toplanan grup sık sık, “Katil devlet hesap vere

Adana’daki 12 Eylül yürüyüşüne polis engeli
Paylaş

Adana Direniyor Platformu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 33’üncü yıldönümünde, darbecileri protesto etmek amacıyla Beşocak Meydanı’nda biraraya geldi. Polis çevrede zırhlı araçlar eşliğinde geniş önlem alırken, meydanda toplanan grup sık sık, “Katil devlet hesap verecek”, “Darbeciler halka hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları attı.

Grup, Atatürk Parkı’na doğru yürüyüşe geçtiği sırada zırhlı araçlar ve çevik kuvvet polisleri grubun önünü kesti. Polisin engellemesinden dolayı grup basın açıklamasını Beşocak Meydanı’nda yaptı. Grup adına konuşan Ahmet Subaşı, 12 Eylül ile hesaplaşma adı altında yapılan göstermelik yargılamaların hala geçerliliğini koruyan 12 Eylül düzenini aklamaya çalıştığını kaydetti. Subaşı, “12 Eylülle hesaplaşmak onun tüm sonuçlarıyla, tüm kurumlarıyla, tüm uygulamalarıyla hesaplaşılarak mümkün olur. Bu sömürü düzeniyle hesaplaşmamız insanın insan tarafından sömürülmediği o eşit ve özgür günlere kadar sürecektir” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli işçi elektrik akımına kapıldı

SONRAKİ HABER

Gençlik Gezi'den Lice'ye 'barışa köprü’ olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa