26 Mayıs 2011 13:57

Taraf gazetesi geri adım attı

TARAF gazetesinin eski Parlamento muhabiri Ergülen Toprak’ın yargılandığı davadan avukatını çeken Taraf gazetesi, konu hakkında yapılan haber ve yorumlar nedeniyle geri adım attı. Toprak’ın iki yıl önce “İrtica ile mücadele eylem planı” hakkında yaptığı ve “Gereğini yap paşa” manşetini attığı haber nedeniyle s&uu

Paylaş

Taraf Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, muhabir ile birlikte haberin de savunmasız duruma düşmesi durumunu ortadan kaldırmak için avukatlara talimat verdi. Altan’ın verdiği talimat üzerine daha önce davayı bırakan gazete avukatı Veysel Ok Taraf’ın eski parlamento muhabiri Ergülen Toprak’ı arayarak davayı bundan sonra izleyeceğini söyledi.

Gazete yönetimi, “gizliliğin ihlali” gerekçesiyle 4.5 yıl hapisle yargılanan eski parlamento muhabiri Ergülen Toprak’a “Alacaklarından vazgeç seni savunalım” teklifinde bulunmuş ancak teklifi geri çevrilince gazetenin avukatlarını davadan çekmişti.

Dün Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. duruşmasına gazetenin avukatı katılırken, Ergülen Toprak duruşmaya gelmedi. Evrensel Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Toprak, avukatın davaya yeniden katılmasından memnun olduğunu söyledi. “Avukat arkadaşımız beni arayıp davaya yeniden katılmak istediğini söylediği zaman, ‘tabiki katılın. O sizin sorumluluğunuz zaten. Sonuna kadar takip edecekseniz girin’ dedim. Avukatta davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi” diye konuştu. Toprak, şu an Taraf Gazetesi’nde çalışmakta olan ve işten ayrılmış bir çok kişinin benzer sorunlar yaşadığını da sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düşünce ve ifade özgürlüğü ödülü Ahmet Şık’ın

SONRAKİ HABER

Sağlıkta elli yalan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...