12 Eylül 2013 13:37

'AVM’li değil Ağaçlı Yol istiyoruz'

İzmir-Bornova’da kent içinde kalan ender yeşil alanlardan Ağaçlı Yol’daki kara yolları arazisinin satılma girişimi halkın tepkisini çekti. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK), bölgenin kent için yaşamsal önemde bir yeşil alan olduğunu belirterek, arazinin satılıp AVM yapılmasına karşı eylem yaptı. DSİ 2. Bölge Müd&u

'AVM’li değil Ağaçlı Yol istiyoruz'
Paylaş

“AVM’li yol değil Ağaçlı Yol istiyoruz” pankartı arkasında yapılan yürüyüş boyunca “Ağaçlı Yol AVM olmayacak” ve “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıldı. Eylemde konuşan TMMOB İKK Sekreteri Ferdan Çiftçi, AKP Hükümetinin kâr hırsıyla kentleri ve doğayı hedef alan politikalarının İzmir’in üzerine kabus gibi çöktüğünü söyledi. Özelleştirilerek satılması planlanan arazinin kent planlarında yeşil alan olarak görüldüğüne dikkat çeken Çiftçi, kamuya ait bu alanın kent ve kentli için yaşamsal önemde olduğunu vurguladı. Çiftçi, satış işleminin planlara ve yasal düzenlemelere aykırı olduğunu da ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da alanın özelleştirilmesine karşı belediye olarak yargıya başvurduklarını belirterek, ihale duyurusunda bu dava ile ilgili hiçbir bilginin verilmediğini ifade etti. Sındır, alanın kamusal yeşil alan olarak kalması gerektiğini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Okul servis ücretlerine zam

SONRAKİ HABER

Feniş işçisi E-5'i kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...