11 Eylül 2013 18:15

'Anadilde eğitim' talebine anayasal ret!

"Anadilde eğitim" talebiyle BDP Iğdır İl Örgütü tarafından başlatılan kampanya kapsamında 23 Ağustos'ta çok sayıda yurttaş, dilekçeleriyle Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlardan Mehmet Alp isimli yurttaşın başvurusuna ilişkin yanıt adresine gönderildi. Başvuruya

'Anadilde eğitim' talebine anayasal ret!
Paylaş

"Anadilde eğitim" talebiyle BDP Iğdır İl Örgütü tarafından başlatılan kampanya kapsamında 23 Ağustos'ta çok sayıda yurttaş, dilekçeleriyle Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlardan Mehmet Alp isimli yurttaşın başvurusuna ilişkin yanıt adresine gönderildi. Başvuruya verilen yanıtta "Anadilde eğitim" talebine Anayasa'nın değişmez maddeleri arasında bulunan ve "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçedir" hükmünü içeren 3. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle olumsuz yanıt verildi.

Başvurusuna olumsuz yanıt verilen Alp, "Bugün yeniden görüyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin 1982'den gelen anayasası, halkları ve dilleri yok sayan bir anlayışa sahip. Türkiye'de ben demokratım, aydınım diyen halkların kardeşliğini savunan kişilerin buna karşı durmasını istiyorum" dedi.

'AKP HALA DARBE ANAYASASININ ARKASINA SIĞINMAKTA'

Alp, bir dönem darbe anayasasına karşı duranların şu an darbe anayasasının arkasına sığındıklarına da dikkat çekerek, "Darbe anayasasını lanetleyenler gerek AKP hükümetinin, gerek Başbakan'ın halen o darbe yönetiminden kalan anayasa ile beslenmesi ve darbe anayasasının arkasına sığınarak bir milletin kültürünü ve dilini yok sayması anlaşılır değildir" tepkisinde bulundu. (Iğdır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD 11 Eylül’ü andı

SONRAKİ HABER

Gözaltı işlemi yapmadan serbest bıraktılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...