11 Eylül 2013 11:47

Fatma Şahin'e Pınar Selek tepkisi

BM bünyesinde danışman statüsüne sahip Kadınlara İşyerinde Şiddete Karşı Avrupa Derneği (AVFT), Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranması için girişim başlatılan sosyolog Pınar Selek'e destek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den gelen görüşme davetini geri çevirdi.Türkiye'nin b

Fatma Şahin'e Pınar Selek tepkisi
Paylaş


Türkiye'nin başvurusunu üzerine hakkında İnterpol tarafından kırmızı bültenle arama başlatılan Sosyolog Pınar Selek'e uluslararası destek geldi. Avrupa genelinde faaliyet gösteren ve BM bünyesinde danışman statüsüne sahip olan Paris merkezli Kadınlara İşyerinde Şiddete Karşı Avrupa Derneği (AVFT), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kendileriyle görüşme davetini geri çevirdi. Dernek Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'na dün bir mektup gönderdi.

Mektupta, Akdeniz İçin Birlik Toplantısı paralelinde 11 Eylül'de Paris'te Fatma Şahin ile görüşmeleri için kendilerine büyükelçilikten davet geldiğini, ancak masum olduğuna inandıkları Pınar Selek'e yönelik uygulamalar nedeniyle bu daveti kabul edemeyecekleri ifade edildi. Selek hakkında Türk mahkemeleri önünde devam etmekte olan davayı "göstermelik" olarak tanımlayan derneğin mektubunda, "Pınar Selek'in suçsuz olduğunu bile bile adaleti ayaklar altına alan ve Selek'i devlet çıkarına kurban eden bir hükümetin temsilcisiyle görüşmeyi kabul edemeyiz" ifadelerine de yer verildi.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlamayla ilgili iki kez aldığı beraat kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulan Sosyolog Pınar Selek'e 24 Ocak'ta verilen kararla ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Karar sonrası ise, Türkiye'nin başvurusu üzerine İnterpol'de Selek hakkında kırmızı bültenle arama başlatılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muhalefetin kimyasal kullandığına dair kanıtlar BM'de

SONRAKİ HABER

Kadıköy’e selam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...