10 Eylül 2013 16:18

Cem TV'de Tuzluçayır depremi

Tuzluçayır’da polis şiddeti yaşanırken, polisin müdahalesi sırasında kurt belgeseli yayınlayan Cem TV’ye tepkiler devam ediyor. 3 Renk programını hazırlayıp sunan sanatçı Hasan Ali Sezer ve Hayal Perdesi’nin hazırlayan sunan sanatçı Kutsal Evcimen, Gazi Mahallesi’nde bulunan Özgür Demokratik Alevi Derneği’nde bir a

Cem TV'de Tuzluçayır depremi
Paylaş

İzzettin Doğan'ın ve Fetullah Gülen'in ortak projesi olan Cami-Cemevi projesinin açılışında yaşanan polis şiddetine Cem TV çalışanlarından da tepki geldi.   3 Renk programını hazırlayıp sunan sanatçı Hasan Ali Sezer yaşanılan polis şiddetini ve bu şiddete sessiz kalan Cem TV'yi kınadığını belirterek programını sonlandırdığını duyurdu.

CEM TV AYAĞINA KURŞUN SIKTI

’3 Renk’ programını hazırlayıp sunan sanatçı Hasan Ali Sezer bir açıklama yaparak Cem TV’den istifa ettiğini duyurdu. Sezer açıklamasında “8 Eylül Ankara Mamak’ta açılışı yapılan "Cami-Cemevi-Aşevi" projesinin haklı olarak  Alevileri asimile eden bir hamle olduğunu düşünen ve  demokratik protesto hakkını kullanan halkımıza karşı yapılan polis saldırısı bizleri derinden üzmüştür. Gezi direnişi ve barış sürecine dair olumlu bir tutum sergileyen Cem TV maalesef bu son tutumuyla tabiri caizse ayağına kurşun sıkmıştır. Gezi direnişi sırasında polis zulmünü ekranlara taşımayıp penguen belgeseli yayınlayan iktidar yanlısı ana akım medyayı eleştiren Cem TV, Tuzluçayır’da saldırı yapılırken, kurt belgeseli yayınlamıştır. Halkın kültürünü ve değerlerini esas alarak müzik yapan her bireyin toplumuna karşı sorumlulukları vardır. Biz de bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek amacıyla programımızı sonlandırdık” dedi.

Projenin mimarı Fethullah Gülen ile projenin yürütücüsü sorumluluğunu alarak İzzettin Doğan’ın Alevileri devlete yedekleyen zihniyetin bir parçası haline geldiğini belirten Sezer, “Bu projenin aktörü olan İzzettin Doğan ı kendi değerlerine sahip çıkmaya davet ediyor biran evvel bu projeden el çektiğini kamuoyuyla paylaşmasını umuyoruz.”şeklinde konuştu.

EVCİMEN: HAYAL PERDESİ BİTTİ

Cem TV’de ‘Hayal Perdesi’ adlı bir program sunan sanatçı Kutsal Evcimen de Cem TV’deki programını sonlandırdığını açıkladı. Evcimen, kendi duruşundan ödün vermediğini ve bu ana kadar kendisine yardımcı olan herkese teşekkür ederek, Cem TV’deki işini sonlandırdığını açıkladı.

CEM RADYO GENEL YAYIN YÖNETMENİ İSTİFA ETTİ

Cem Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Yılmaz da bugün istifasını açıkladı. Yılmaz, Tuzluçayır'da yaşanan olaylar, ve sonrasında gelişen tepkisel olaylardan son derece rahatsız olduğunu ifade ederek "Cami-Cemevi-aşevi projesine tepki veren kitleye yapılan polis saldırısı, ve bu konuda hiçbir açıklama yapmayan bir kişinin kurumunda çalışmaktan son derece rahatsızım" dedi.

Yılmaz açıklamasında şunları söyledi: "Fethullah Gülen’in bütçe sağladığı bu proje hiçbir şekilde beni temsil etmemektedir, ve etmeyecektir. Aleviliği kalıplara sığdırmaya çalışan zihniyetin asla doğru yolu bulamayacağına eminim. Aleviliğin kökeninin gerektirdiği gibi, elbette tüm renkler ve kültürler bir arada olmalı, ancak bu olay kimsenin tekelinde olamaz. Cami-Cemevi-Aşevi projesinin kardeşliğin simgesi olacağına 1 kişi karar veremez.. Ve ben bu sebeplerden ötürü Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptığım CEM RADYO’dan 10 Eylül 2013 tarihinde istifa ediyorum... Bu tutumu sergilemeyen çalışma arkadaşlarım’ı asla zan altında bırakmadığımı ve kendilerini canım gibi çok sevdiğimi de eklemek isterim. Bu tutum karşısında aynı reaksiyonu vermeyen arkadaşlarım kesinlikle suçlanamaz.. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardeş Türküler yine memleket gibi!

SONRAKİ HABER

Suriye, Rusya'nın kimyasal önerisini kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...