22 Şubat 2011 22:32

Kukla tiyatrosunda Hamlet olmak

AHŞAP Çerçeve Kukla Tiyatrosu, William Shakespeare’nin ölümsüz eseri Hamlet’i kuklalarla sahneye taşıyor. Hamlet’in örümcek, tilki, yılan ve kartal olarak tasvir edildiği kukla oyunu 23 ve 24 Şubat tarihlerinde Talimhane Tiyatrosunda izlenebilir.Dünyanın en çok sahnelenen oyunlarından Hamlet bu kez kukla yorumuyla s

Kukla tiyatrosunda Hamlet olmak
Paylaş

AHŞAP Çerçeve Kukla Tiyatrosu, William Shakespeare’nin ölümsüz eseri Hamlet’i kuklalarla sahneye taşıyor. Hamlet’in örümcek, tilki, yılan ve kartal olarak tasvir edildiği kukla oyunu 23 ve 24 Şubat tarihlerinde Talimhane Tiyatrosunda izlenebilir.
Dünyanın en çok sahnelenen oyunlarından Hamlet bu kez kukla yorumuyla sahnelerde…
William Shakespeare’nin ölümsüz eserini uyarlayan Ahşap Çerçeve Kukla Tiyatrosu, ipli kuklalardan gölge oyununa pek çok farklı tekniği kullanarak Damimarka Prensi Hamlet’in hikayesini sahneye taşıyor.

DÜNYA BİR SAHNEDİR, İNSANLAR DA KUKLA

Hamlet’ten Polonius’a bütün karakterlerin hayvan tasvirleriyle karşımıza çıktığı oyun, iktidar hesaplarının yapıldığı bir dünyada insanlığın iyi ile kötü, doğru ile yanlış arasındaki bitmek bilmez hesaplaşmasını anlatıyor.
Yönetmenliğini Emre Tandoğan’ın, kukla tasarımlarını Çağrı Yılmaz’ın yaptığı oyunda Çağrı Yılmaz, Emre Tandoğan ve Ergin Karataban hem oyuncu hem oynatıcı olarak rol alıyorlar.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle sahnelenen oyun, 23 ve 24 Şubat tarihlerinde saat 20.30’da Talimhane Tiyatrosu’nda izlenebilir.

GERÇEKTEN YANILSAMAYA, YANILSAMADAN GERÇEKLİĞE KUKLA

2001 yılında çalışmalarına başlayan  Ahşap Çerçeve Kukla Atölyesi “Kukla,
insanlık tarihine, ilk insanların yaptıkları totemlere, şaman danslarında kullanılan maskelere, gerçekten yanılsamaya ve yanılsamadan gerçekliğe ulaştığımız bir illüzyondur” diyerek yola çıktı. Kukla ve Uzakdoğu tiyatrosu üzerine Çek Cumhuriyetinin Prag ve Almanya’nın Gottingen şehirlerinde eğitim almış ve çeşitli çalışmalarda bulunmuş olan kukla sanatçıları Çağrı Yılmaz ve Emre Tandoğan   tarafından kurulan tiyatro Türkiye’de ve yurt dışında pek çok festivalde ve organizasyonda kimi zaman devlet desteği kimi zaman özel sponsorların desteği ile oyunlar oynadı ve ödüller aldı. Halen İstanbul Beyoğlu Çukurcuma’daki  atölye binasında çalışmalarına devam eden tiyatro; kukla sanatının geniş kitleler tarafından daha çok tanınması için atölye çalışmaları, TV programları, farklı yapıda kukla oyunları gerçekleştirmeye ve projeler yürütmeye devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye edebiyatı Arap dünyasında

SONRAKİ HABER

Fotoğraflar ‘insanlık’ için yarışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...