06 Eylül 2013 16:58

Tohum düştü toprağa

Kardeşliğimize, Doğamıza, Özgürlüğümüze dokunma şiarıyla 30-31 Ağustosta düzenlemiş olduğumuz festivalimizi geride bıraktık. Bize kalan nedir dersek, inanır mısınız biz çok şeyi başardık. Biz kardeşliği öğrendik, gençlerimiz yarınların güzel olacağını, emeğin ve birlikteliğin hiçbir engel tanımayacağın

Tohum düştü toprağa
Paylaş
Esenyalı’dan bir anne

Kardeşliğimize, Doğamıza, Özgürlüğümüze dokunma şiarıyla 30-31 Ağustosta düzenlemiş olduğumuz festivalimizi geride bıraktık. Bize kalan nedir dersek, inanır mısınız biz çok şeyi başardık. Biz kardeşliği öğrendik, gençlerimiz yarınların güzel olacağını, emeğin ve birlikteliğin hiçbir engel tanımayacağını öğrendik.
Kadınlarımızın emeği ile yapılan çalışmalar sonucunda, kadın emeğinin değdiği her yerin güzelleşeceğini bir kez daha kanıtladık.  Biz kadınların ne kadar inançlı olduğunu ve bu inançla neleri başarabileceğimizi gördük      
Kadınlarımız festivalde ne mi yaptı? Çadırlarını kurdular, yerlerini hazırladılar, kadın derneği kurulum aşamasında ne gibi katkı sağlayabiliriz dediler ve gözleme yapmaya, gözlemelerle toplanan paranın dernek kuruluşuna katkı olmasına kadar bir çok şeyi gerçekleştirdiler.
Başardılar; Sadece kadınların emeği ile Esenyalı’da kadın derneğimiz kuruldu. Bir çatı altında toplanıp Esenyalı’daki kadınlarımızın sorunlarına çare bulmak adına yola çıkacağız, çocuklarımıza daha güzel bir gelecek nasıl kurabiliriz adına yola çıkacağız. Artık evde oturan kadın değil emeğinin her yeri nasıl güzelleştiğinin farkına varan kadınlarımız var, bu kadınlarımızla başaracağız.
Tohumu büyütmek biz kadınlara düşecek bundan sonraki süreçte; Biliyoruz ki kolay olmayacak ama umutla, yürekle, emekle güzel günler için yeşerteceğiz büyüteceğiz.
Tohum düştü toprağa; Bu topraklara umudumuzu, yarınlarımızı, coşkumuzu, kavgamızı, yüreğimizi koyacağız, yeşerteceğiz ve büyüteceğiz.
İstanbul

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de yaşamak giderek zorlaşıyor

SONRAKİ HABER

Suriyeliler köprü altında yaşam mücadelesi veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...