05 Eylül 2013 16:28

'Esad’ın kimyasal saldırısı karşılıksız bırakılmamalı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesi için geldiği St. Petersburg’da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ikili bir görüşme yaptı. Görüşmede Erdoğan’ın Suriye’de Beşar Esad rejiminin kimyasal silah kullandığına dair verileri Fransa Cumhurbaşkanı ile paylaştığı belirtiliyor.Başbakanlık kaynaklarından edinil

'Esad’ın kimyasal saldırısı karşılıksız bırakılmamalı'
Paylaş

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Konstantinovsky Sarayı Villalar Bölgesi’nde Fransa’ya tahsis edilmiş 15 numaralı villada gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, ağırlıklı olarak Suriye konuşuldu.

İkili görüşmede, ABD Başbakanı Barack Obama’nın Suriye’ye askeri müdahale meselesini Kongre’ye götürmesini saygıyla karşıladıklarını belirten iki liderin, Şam yönetiminin sivilleri kimyasal silahlarla da hedef almasının karşılıksız bırakılmaması gerektiği konusunda görüş birliği içinde oldukları öğrenildi.

Erdoğan görüşmede uluslararası toplumun Suriye konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesi ve gereken adımları ivedilikle atması gerektiğini vurguladı.

Hollande da görüşme sırasında, Türkiye’ye ile ikili ilişkilere büyük önem verdiklerine değinerek, en kısa sürede Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini belirtti.  (ST. PETERSBURG )

ÖNCEKİ HABER

Bayık’tan ‘çekilmeyi durduruyoruz’ açıklaması

SONRAKİ HABER

'Kazanımlarımız ve mücadelemiz devam edecek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...