25 Mayıs 2011 13:20

Gençler Emek Demokrasi Blok’u için çalışacak

Önceki gün Pendik Kurnaköyde Emek Gençliğinin düzenlediği piknikte kürt ve türk gençleri birlikte sorunlarını tartıştı, şarkılar söyleyip halaylar çeken gençler düzenledikleri çuval ve yumurta yarışlarını kardeşçe yaptılar.Emek Gençliği merkez yöneticisi Onur Aydın ve Emek Partisi

Gençler Emek Demokrasi Blok’u için çalışacak
Paylaş

Önceki gün Pendik Kurnaköyde Emek Gençliğinin düzenlediği piknikte kürt ve türk gençleri birlikte sorunlarını tartıştı, şarkılar söyleyip halaylar çeken gençler düzenledikleri çuval ve yumurta yarışlarını kardeşçe yaptılar.

Emek Gençliği merkez yöneticisi Onur Aydın ve Emek Partisi GYK üyesi Metin İlgün de pikniğe katılarak konuşmalar yaptılar. Metin İlgün, dünyada ve ülkemizde yaşanan siyasal gelişmeleri değerlendirdi. ‘ Diktatörlere karşı Tunus ‘ta ve Mısır’da başlayan halk ayaklanmalarının dinamiği gençlerdi. Ülkemizde de son dönemde sınavlarla başlayan skandallar eğitim sisteminin geldiği durumun somut göstergeleridir. Akp iktidarında kürdüyle türküyle lazıyla çerkeziyle hep kaybeden işçiler emekçiler kadınlar ve gençler oldu.’diyen ilgün yaşanan ygs skandalında gençlerin geleceğini karartamaya çalışan sermaye partilerine karşı emek demokrasi ve özgürlük bloğunun önemine değindi. ‘Kürtler eşit haklarla Türk işçi ve emekçisiyle kardeşçe bir arada yaşamanın mücadelesini veriyorlar. Bir yıl önce tekel işçileri, kürdüyle türküyle Ankara’da verdikleri mücadelede, halkların kardeşliğini direniş yerinde gösterdiler. Sermaye partileri hak arayan herkesi bölücü olarak gösteriyor asıl bölücülük istenen hakları vermemekte ısrar edenlerdir.’ Dedi. Sermayenin saldırılarına karşı, ezilen kesimler her sorunu kendi sorunu olarak görüp mücadele ederse egemenler kaybeder. Emek Demokrasi ve Özgürlük bloğu ezilen tüm kesimleri birleştiren bir bloktur. Sermaye partilerine karşı gençlerin her gün Emek Demokrasi Blok'unun adaylarına oy verilmesi  için çalışmanın içinde yer alması gerektiğini söyleyen İlgün, % 90’ ının işçi ve emekçi olduğu ülkemizde işçileri ve emekçileri aydınlatıp bilinçlendirip mücadeleye katmamızdan başka bir çare yoktur, eğer bu emekçileri kazanamazsak  sermayenin saldırılıarı giderek artacaktır diye ekledi. İlgün, CHP’ nin AKP karşıtlığı üzerinden nasıl olsa bağımsızlar kazanacak geri oyları CHP’ ye verin propagandasına aldanmayalım diyerek CHP’nin de  sermayenin partisi olduğunu belirtti. Dersim’de zazaca yazılı pankartların Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla indirilmesini eleştiren İlgün, anadiline bile tahammül edemeyen bir partinin genel başkanı ve partisinin politikalarıyla,  emekçilerin hiçbir sorununu  çözemez dedi.

Onur Aydın da Ağustos ayında yapılacak olan gençlik kampı hakkında bilgi verdi.Kürt ve Türk gençleri olarak seçim çalışmasında gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız seçim çalışmasında ki kardeşliğimizi yapacağımız gençlik kampına taşıyarak sermayeye karşı mücadele ederek geleceğimizi kazanacağız dedi. Etkinlik Grup Baran’ın söylediği türkülerle çekilen halayların ardından düzenlen yarışmalarla son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Kırşehir gençliği piknikte biraraya geldi

SONRAKİ HABER

Öyleyse hala yaşam var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...