25 Mayıs 2011 13:19

Kırşehir gençliği piknikte biraraya geldi

Kırşehir Emek Gençliğinin düzenlemiş olduğu piknik lise, dershane ve üniversite  öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Konuşma yapan lise öğrencisi Naki Akyürek; gençliği eğlenceden,sosyal faaliyetlerden uzak tutan bu sistemin belirleyici erkinin mevcut iktidar ve düzen partilerinin olduğuna, yaşamı barajlarla sınırlan

Kırşehir gençliği piknikte biraraya geldi
Paylaş

Cem  Güneş - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği

Hocalar kendi fikirlerini ve görüşlerini  bizlere dayatıyor.En temel hak olan parasız,bilimsel ve anadilde eğitim hakkı sağlanmalı.Üniversitelerde harç parası ödeyemediği için kapı önüne konulan arkadaşlarımız var, taleplerimiz etrafında birleşerek mücadele etmek gerektiğini  düşünüyorum, çünkü baskılara ve adaletsiz uygulamalara susarak yanıt veremeyiz.

Burak - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı

Meslek lisesi çıkışlıyım.Temelim olmadığı için, lise dönemlerimizde atlatılan,yetersiz ve eksik verilen eğitime bağlı olarak YGS’ den düşük puan aldım. Bu eşitsiz ve adaletsiz eğitimin son bulmasını istiyorum.Üniversitemizde bazı hocaların kişisel tercihiyle ders işliyoruz,derse girdiğinde bizi dersten atıyor,bu tür sıkıntıların asıl kaynağı bilimsel ve demokratik özerk  bir eğitimin  olmaması.

Emre Aydın - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı

Biz üniversite öğrencileri dil, din ve ırk  üzerinden  belli başlı öğretim üyelerinin baskısına maruz kalıyoruz. Kürt öğrencilerinin sadece Kürt olmaları yetiyor baskılara maruz  kalması için.Formasyon alma imkanı zorlaştırılıyor.KPSS gibi sistemin zorunlu kılınması,atanamayan üniversite mezunların giderek artmas... ilerleyen bir  soru olduğu ortada.Üniversite şenliklerinde olsun,normal zamanlarda olsun,sivil polislerin okuldan ayrılmamaları,çekim yapmaları,ayrı bir baskı unsuru. Gerçekten demokratik ve özerk bir demokratik üniversite istiyoruz.Harçlarımız çok yüksek,yaz okulunda bazı dersler açılmıyor,eğitim yılımızın uzamasına neden oluyor.Bu  YGS  rezaleti de bu aralar  sinsice sindirilmeye  başlatılıyor,burjuva meydanında desteğiyle tabii ki…Son sözüm hesap verilsin YÖK kaldırılsın.

Deniz Kıyak - Lise Öğrencisi

Adaletsiz sınavların kaldırılması için liselerde arkadaşlarımız çok tepkili fakat bunu yansıtamıyorlar,bunun için sorunlarımız etrafında biraraya gelmeliyiz.Eğitim müfredatları her yıl değiştiriliyor,bize sorulmuyor,şekilci ve tek tipçi bir eğitim istemiyoruz. Söz hakkı sırası bizde! Sesimizi daha gür çıkarmamız gerekli,liselerde bağış adı altında toplanan paralar bitmek bilmiyor. Parasız, anadilde eğitim haktır. Savaşın son bulması için Kürt kardeşlerimizin barışçıl taleplerine kulak verilmeli. Hepimizin özlemi ortak bir yaşam içerisinde, eşit ve özgür bir birey olmaktır.

Pelin Atarbay - Dershane Öğrencisi

Dershane sisteminin büyümesi,yurtlarda cemaat ve tarikat yapılanmaları,kadınların  metalaştırılması aslında bu ülkenin eğitiminden-sanayilerine kadar her şeyin özelleştirilmesi,adaletsiz,güvencesiz  bir çalışma yaşamının somut  bir örneği.Kadın haklarının anayasal güvence altına alınmasını istiyorum.Ezilen ve meta haline getirilen emekçi kadınlarının,daha ön planda  olması için örgütlü  olmalıyız.Dershaneler kapatılmalı, cemaat yapılarının ve zorbacı yapıların kapatılmasını istiyorum, kadınların daha ön planda olduğu,eşit hak temellerinde yaşama haklarının olması istiyorum. Türk-Kürt- Sağcı-Solcu ve Alevi- Sünni gibi ayrıştırmalara karşıyım. Sistemin oyunu bu. Bu oyuna dur demeliyiz, sistem  partilerine verecek oyumuz yok,vergilerimizle seçim çalışmaları yapıyorlar, devletin hazinesinden seçim yardımı alıyorlar, diğer bir çok  parti seçime kendi imkanları ile giriyor,AKP-CHP-MHP üçlüsünün  demokrasisi  seçim barajlarının kaldırılması konusunda  yetersiz…Onun için emeğin saflarında  sesimizi daha gür duyurmak için İŞ,EKMEK,ÖZGÜRLÜK mücadelesi için birleşelim.

ÖNCEKİ HABER

Profesör provokatör olursa...

SONRAKİ HABER

Gençler Emek Demokrasi Blok’u için çalışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...