04 Eylül 2013 17:23

Erdoğan, G20 için St. Petersburg'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak G20 zirvesine katılmak üzere Rusya’nın kültür başkenti St. Petersburg’a geldi. Başbakan Erdoğan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Pulkovo Havalimanı’na Moskova saati ile 17:20’de indi. Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı A

Erdoğan, G20 için St. Petersburg'da
Paylaş

Erdoğan, zirve öncesi yaptığı açıklamalarda, Suriye konusunda her türlü koalisyonun içinde yer almaya hazır olduklarını belirterek, "Bunu Gönüllüler Koalisyonu olarak niteledik. Gönüllüler Koalisyonu'nda olmaya hazır olduğumuzu belirttik" demişti.

Erdoğan’ın resmi temasları St. Petersburg kentinin 30 kilometre dışındaki Strelna kasabasında 5 Eylül’de başlayacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in MSİ 16.00’da karşılama yapacağı törenin ardından ilk çalışma toplantısı 17.00’da gerçekleşecek. Sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 ülke liderleri ile ikili görüşmeler yapacak. Rus lider akşam yemeğinin ardından misafirlerini müzik ve su gösterisi ile dinlendirecek.

Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor. Ancak Başbakan Rusya’ya hareketi öncesi yaptığı açıklamada, Obama’nın açılışa katılımın ardından Moskova’dan ayrılabileceği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Bu durumda Erdoğan-Obama görüşmesi gerçekleşmeyebilir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Başbakan Erdoğan’a protokolde sadece “ayaküstü temas” olarak tarif edilen bölümde yer ayıracağı Kremlin Sarayı tarafından daha önceden bildirilmişti.

Zirvenin ikinci gün programı ise erken saatlerde iş toplantıları ile başlıyor. G20 ülke liderleri, ikili görüşmelerini ikinci gün de sürdürecek. MSİ 12.00’da devlet ve hükümet başkanlarının katılımı ile ikinci toplantı yapılacak. MSİ 13.45 de liderlerin katılımı ile aile fotoğrafının çekilmesi planlanıyor. G20 zirvesi çalışma yemeğinin ardından sona ererken, Rusya lideri Putin MSİ 16.00’da bir basın toplantısı düzenleyecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Darp var, şikayet var, işlem yok

SONRAKİ HABER

ETİ Krom işçileri: Eylem yapmamızdan korkuyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...