25 Mayıs 2011 12:43

Çözüm blok adaylarında!

Güzel günler göreceğimizi söyleriz her zaman. Ancak beklediğimiz düzeyde görebildik mi bu günleri? Tam göreceğiz demişken birileri korkuyla karışık çıkarlarını ön plana çıkarıp sindirme politikası uygulamaya çalışmadılar mı üzerimizde? İnsanlar öldürülüyor dağlarımızda… Cenazel

Çözüm blok adaylarında!
Paylaş
HASAN YAVUZ - HAZAL KAR

Son zamanlarda Gaziantep’te Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahalleler, eylemlerle bir hayli hareketli olmaktadır. Gaziantep’te yaşayan bu hareketliliği neye bağlıyorsunuz?

Filiz - Dicle Üniversitesi

Kürt halkı uyutulmak isteniyordu. Bilinçsiz olan halkı iktidar bir şekilde kullanıyordu. Halk artık her şeyin farkına vardı, uyandı ve yapılan haksızlıklara kayıtsız kalmayacağını gösterdi.

Mehmet - Orhan Sevinç Lisesi

4–5 yıldır bir alevlenme var. Bunun nedenlerinde son zamanlarda yaşanan gerilla şehitleri, gençlerin AKP tarafından ezilip yok sayılmasıdır.

Mehmet - İşçi

Aslında yaşanan şeyler anlamsız herkes T.C. çatısı altında yaşıyor sonuçta. Bunca acı neden yaratılır, anlamıyorum.

Seçim dönemindeyiz ve gündem hayli hareketli. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Filiz

Aslında Kürt halkı, işçiler, emekçiler bir şekilde her şeyin farkına vardı. İktidar ve diğer düzen partilerine karşı kurulan “Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku” altında toplanan halk, karşı tarafın gözünü korkuttu. Bunun için bizim önümüzü kesmek istiyorlar, iktidar kargaşa çıkartıp politikalarını sürdürmek istiyor.

Mehmet

Seçim döneminde iktidar bilinçsiz gördüğü halkı dolduruşa getiriyor. Bu yıl bunu başaramadı. Baskı yapmak zorunda kaldı. Bizim mahalledeki “Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku” adayı Akın Birdal’ın pankartına saldırdılar. Ama halk her şeyin farkında, provokasyona gelmedi.

İşçi Mehmet

Her dönemde olduğu gibi kargaşa olacaktır bu çok normal. Bir kargaşa var belli ama takip etmiyorum. Büyüklerimiz ne derse biz oyumuzu ona veririz. Geleneklerimizden geri durmayız.

Birer seçmen olarak talepleriniz nelerdir?

Filiz

Ben Kastamonu’da üniversite okudum şimdi de Diyarbakır’da okuyorum. Kastamonu’da etnik kökenimden dolayı yaşadığım sorunları, Diyarbakır’da hiçbir şekilde yaşamıyorum. İktidar aslında Kürt sorununu çözmek yerine Türk sorununu çözmelidir. Kürtler zaten barış elini uzatıyor.

Mehmet

1 ay önce tanıştığım “Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku” içinde olan Emek Partisi aslında bana isteklerimin hayal değil çok yakınımda olduğunu gösterdi. Türk ve Kürt işçiler birlik halinde yaşamalı. Biz öğrenciler sınavlarda skandallara alışmak yerine parasız eğitim, sınavsız üniversite mücadelesi vermeliyiz.   

İşçi Mehmet

Sosyal güvencemiz yok, sosyal hayatımız yok, yaşam şartlarımız iyiye gitmiyor. Bunların olması gerek. Yaşam için mücadele etmekten hayal kurmaya bile vaktim yok. Çocuğumu göremiyorum doğru düzgün. Bunu rağmen hala tam geçinmiş değiliz, ay sonunu getirmekte zorlanıyoruz. Sosyal güvence ve doğru düzgün çalışma şartları istiyoruz.

Blok adayı Akın Birdal’dan beklentileriniz nedir?

Ömer Çeri

Blok adayı tamamen bir umut kaynağı aslında. Diğer düzen partilerinin tersine Türk-Kürt işçiler birbirleriye bu Blok da birleştiler. Emekçinin, işçinin, Kürt’ün taleplerini dikkate alan tek aday Gaziantep’te Akın Birdal’dır.

Mehmet

Ezilen halkın yanında, emeğe saygı duyan halkların kardeşliğini isteyen, demokratik bir düzeni savunan, gençliğin gelecek taleplerini karşılayan bir seçim beyannamesini savunan Gaziantep’teki tek isim. Meclise girmesi, başta ilimizdeki emekçilerin olmak üzere tüm Türkiye halklarının demokrasi mücadelesine güç vermesi bence önemlidir.

ÖNCEKİ HABER

12 Haziran’da Hatay gençliği taleplerine sahip çıkacak

SONRAKİ HABER

Neden Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adayını destekliyorum?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...