02 Eylül 2013 17:44

Yeni Şafak’tan gecikmiş özür

Yeni Şafak’ta Noam Chomsky ile söyleşi yapan Muhabir Burcu Bulut, söyleşiye eklemelerde bulunduğunu söyledi ve okuyuculardan özür diledi. Çok geçmeden Yeni Şafak gazetesi de bir özür mesajı yayımladı.Yeni Şafak’ın olay yaratan Noam Chomsky röportajı, bugün de ‘milk port’ tartışmalarına neden olmu

Yeni Şafak’tan gecikmiş özür
Paylaş

Yeni Şafak’ta Noam Chomsky ile söyleşi yapan Muhabir Burcu Bulut, söyleşiye eklemelerde bulunduğunu söyledi ve okuyuculardan özür diledi. Çok geçmeden Yeni Şafak gazetesi de bir özür mesajı yayımladı.
Yeni Şafak’ın olay yaratan Noam Chomsky röportajı, bugün de ‘milk port’ tartışmalarına neden olmuştu. Röportajın Yeni Şafak tarafından yayımlanan metninde, Chomsky’nin Türkçe sütliman olan ‘sakinlik’ tabirinin, İngilizce ‘milk port’ olarak kullanması şaşkınlık yaratmıştı. Twitter‘da trend konu(TT) olan bu hadiseden sonra, röportajı gerçekleştiren Muhabir Burcu Bulut sosyal medyadan bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:
“Ben Yeni Şafak gazetesinde yaklaşık 1.5 yıldır çalışıyorum. Hayatımda bu kadar dürüst, bu kadar iyi, bu kadar hoşgörülü bir grupla çalışmadım. İnsanlığı, hayata pozitif bakışı onlardan öğrendim. Çok zor bir anımda bana kapılarını sonuna kadar sadece onlar açtı. Sayısız söyleşi yaptım. Daha iyisini yapmak için hep çabaladım. Ve hayatımda ilk kez bir hata yaptım. Söyleşiye eklemelerde bulundum. Evet dünyaca ünlü bir düşünürün görüşlerine eklemeler yaptım. Tüm okuyuculardan ve Twitter takipçilerinden özür diliyorum. Tek ricam, lütfen Yeni Şafak’ın bu güzel insanlarını artık rahatsız etmeyin. Suç benimdir. Herkese ilgisi için teşekkür ederim.”

Bu açıklamadan sonra Burcu Bulut Twitter hesabını kapattı, ancak bir süre sonra geri açtı.

Olay üzerine Yeni Şafak gazetesi de bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yeni Şafak’ta, Burcu Bulut imzasıyla 27.08.2013 tarihinde yayınlanan Noam Chomsky söyleşisinin bazı bölümlerinde hatalar tespit edilmiştir. Gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu hatalar için Sayın Chomsky ve okurlarımızdan özür dileriz. İlgili röportaj ise İnternet sitemizden kaldırılmıştır” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Doğuş Grubu sansürü abarttı

SONRAKİ HABER

Renk düşmanı Ahmet Kekeç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...