01 Eylül 2013 21:30

Eti-Krom işçisine 2 lira zam teklifi

İnsanca yaşam için iş bırakan Eti-Krom işçileri 13. günde direnişine devam ediyor. Önceki gün Eti-Krom AŞ Genel Müdürü Osman Biçer’in, Alacakaya Kaymakamı ve Alacakaya Belediye Başkanının, krom ocaklarındaki işletmelerin taşeronları ve işçi temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. &Cc

Eti-Krom işçisine 2 lira zam teklifi
Paylaş
Orhan Kurul

Bu şekilde anlaşma sağlanamayacağını söyleyen işçiler mücadelelerinde kararlı.  “Taleplerimiz kabul edilene kadar direnmeye devam” diyen işçiler iş bırakma eylemini sürdürecek. Öte yandan Eti-Krom AŞ Genel Müdürü Osman Biçer taşeron firmalara “Ya bu işi en kısa zamanda çözersiniz ya da sözleşmelerinizi fesh ederiz” dedi.

Görüşme sonucunu gazetemize değerlendiren işçi temsilcisi Ayhan Kantarcıoğlu, görüşmeden bir sonuç çıkmadığını, işçilerinin taleplerinin kabul edilmediğini söyleyerek, “Mücadelemizde kararlıyız, taleplerimiz kabul edilene kadar direnmeye devam edeceğiz” dedi.

İKİ LİRAYI ÇOCUĞA VERSEN KABUL ETMEZ!

Patronlarla yapılan görüşmeye katılan diğer bir işçi temsilcisi de Murat Yılmaz da işçilere reva görülen iki liralık zamma tepki gösterdi. Yılmaz “İki lirayı çocuğa versen kabul etmez” dedi. İşçileri, yevmiyelerin günlük 80 lira olsun talebine karşın taşeronların, “Nuh diyorlar Peygamber demiyorlar” şeklinde inat ettiğini belirten Yılmaz,  “Onlar inatçıysa biz daha inatçıyız, taleplerimizde kararlıyız bugünden sonra geri dönüş yok” dedi. Hemen hemen bütün ocaklarda işin durduğunun bilgisini veren Yılmaz, işçilere geri adım atmama çağrısı yaptı.

Görüşmeye katılan diğer bir işçi temsilcisi Mahmut Orman da taşeronların önerdiği zammı hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini söyledi. Orman, “Daha önceki sözleşmeye şimdiye kadar uyulmadı, eğer sözleşme imzalandığı zaman uygulansaydı şimdi 70 lira yevmiye alıyorduk. O sözleşmeyi şimdi uygulamaya çalışıyorlar, şimdi de biz kabul etmiyoruz” dedi.
Bugüne kadar köle gibi çalıştıklarını ama artık insan gibi çalışmak istediklerini belirten Orman, devletten vergi kaçırdıkları için ücretlerinin tamamının bankaya yatırılmadığını ifade etti. İşçilerin tehdit edildiğini söyleyen Orman, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova’dan barışın sesi yükseldi

SONRAKİ HABER

Tekstil işçilerinde hayal kırıklığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa