31 Ağustos 2013 16:30

EMEP: Barış için mücadele

EMEK Partisi (EMEP), 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, “Barış için mücadeleyi yükseltelim” dedi. Yazılı açıklama yapan EMEP, 1 Eylül’de yine savaşların konuşulduğunu belirterek,“1 Eylül Hitler Almanya’sının 2. Paylaşım Savaşını başlattığı gündür. Bu savaşta on milyonlarca in

EMEP: Barış için mücadele
Paylaş

“1 Eylül Hitler Almanya’sının 2. Paylaşım Savaşını başlattığı gündür. Bu savaşta on milyonlarca insan öldü. Hitler faşizminin yenilgisinden sonra, insanlık böyle felaketleri bir daha yaşamasın diye 1 Eylül günü “barış günü” ilan edildi ve o gün bütün dünyada insanlar savaşı lanetledi, barış emellerini dile getirdi” denildi Halkların barış dileklerinin altmış yıldır gerçekleşmediği belirtilen açıklamada şunlar dile getirildi: “Emperyalistler doymak bilmeyen sömürü istekleri nedeniyle bir dünya savaşı olmasa bile çıkardıkları yüzlerce yerel savaş ile dünya savaşında ölenlere yakın insanın ölmesine neden oldular. Emperyalistlerin savaşlar için hep bir nedeni vardı. Bazen bir sınır ihlali, bazen komünizme karşı demokrasiyi savunmak, bazen nükleer silah yapmaya çalışan bir diktatöre ders vermek, bazen de kimyasal silah kullanan bir diktatörü cezalandırmak… Oysa, SSCB dağıldıktan sonra yeni bir dünya düzeni ilan eden emperyalistler, savaşların son bulacağını açıklamışlardı. Yeni Dünya Düzeni ilan edileli otuz sene oldu, ama bu süre içinde otuzdan fazla yerel savaş yaşadı insanlık.”
Emperyalistlerin daha fazla kâr için ve egemenlik istekleri için savaş çıkarttıklarına dikkat çekilen açıklamada, “Savaşların son bulması için kapitalist-emperyalist sistemi sona erdirmek gerekiyor. Barış mücadelemiz aynı zamanda emperyalizme, kapitalizme son verme mücadelesidir. 1 Eylül’de Türkiye ve dünyanın her yerinde alanlara çıkıp savaşı ve savaşın nedeni emperyalist sistemi lanetleyeceğiz” denildi. EMEP, gerçek barış için de barış mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistanda çatışma: 10 ölü

SONRAKİ HABER

PKK müdahaleye karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...