30 Ağustos 2013 15:21

HDK Kadın Meclisi barış ve özgürlük istedi

HDK İstanbul Kadın Meclisi 1 Eylül Dünya Barış Günü yaklaşırken Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde açıklama yaptı. Kadın Meclisi, kadın tutuklulara özgürlük istedi ve tüm dünyaya barış çağrısı yaptı.Açıklamayı okuyan HDK Kadın Meclisi üyesi Bircan Şahin, “Savaş, kadınları

HDK Kadın Meclisi barış ve özgürlük istedi
Paylaş

Açıklamayı okuyan HDK Kadın Meclisi üyesi Bircan Şahin, “Savaş, kadınların bedeninde, ağıtlarında, yoksulluğa itilişindedir” dedi. Suriye ve Mısır’a atıf yapan Şahin, kadınların eşitlik ve özgürlük talepleriyle gerçek barışı kurabilecek tek şeyin, Mısır halkının ekmek, onur ve özgürlük mücadelesi ile dayanışmak olduğunu belirtti. Şahin, “Savaş, Ortadoğulu kadınların bedenine tacizle, tecavüzle, kaçırılma ile kazınıyor. Rojava’da Kürt kadınları çeteciler tarafından sokaklarda kurulan mahkemelerde infaz ediliyor” dedi.

Daha sonra kadınlar, “Barış umudu daha fazla ertelenmesin diye ellerimizi daha sıkı birleştirelim” sloganıyla 1 Eylül’e çağrı yaparak, barış taleplerini yazdıkları balonları cezaevindeki kadın tutuklulara gönderdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da Türk-İş 1 Eylül'e güçlü katılacak

SONRAKİ HABER

‘Oğlumun ayak izleri burada’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...