30 Ağustos 2013 12:52

İl Milli Eğitime Nuh Çimento soruları

Kocaeli’de, Nuh Çimento İlkokulu’nun içine, aynı bina ve aynı bahçeyi kullanmak üzere imam hatip ortaokulu açılması pedagojik, fiziksel ve yasal açıdan çeşitli soruları gündeme getirdi. Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan da Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmit İlçe Mü

İl Milli Eğitime Nuh Çimento soruları
Paylaş
Arif Koşar

Bir sene önce okulun kendi ortaokul bölümü bakanlığın genelgesi nedeniyle kapatılmıştı. Şimdi ise genelgeye açıkça aykırı bir durum söz konusu. Görüştüğümüz İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi ise genelgeye değinmezken, velilerin kaygısı olabileceğini, bunun için de öğrencilerin birbiriyle temasının engellenmesine çalışılacağını ifade etmişti.

Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan’ın, konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden cevaplamasını talep ettiği sorular şunlar:

AYNI BİNADA 3 OKUL!

* 2012 yılında Nuh Çimento İlköğretim Okulu, ilkokul olarak belirlendi ve kamuoyuna ilan edildi. Öğrenci alımları da buna göre belirlendi. Ve kademeli geçiş olacağından bu okulun bünyesinde normal ortaokul öğrencileri de bulunuyor. İmam hatip ortaokulu da açılarak, bir okul bünyesinde üç ayrı okul açılmasını, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü kamuoyuna nasıl açıklayacak?

* Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl gönderdiği genelde her ne kadar 2014-2015 eğitim yılında kademeli geçişin son bulacağı önceden söylenmiş olsa da, önümüzdeki öğretim yılında kademeli geçiş olmadan bütün okulların ayrıştırılması talimatını vermişti. Bu talimatı vermişken, yaş, ders müfredatı ve fiziksel özellikler arasında hiçbir benzerlik olmayan üç okul tipinin aynı binada toplanması eğitim bilimi ve pedolojik açıdan nasıl açıklanır?

* İlkokul olarak ilan edilen Nuh Çimento’da 4 sınıflık imam hatip ortaokulunun açılması sadece bu yıla özgü bir uygulama mıdır? Süreç içinde imam hatip oratokulu haline mi getirilecektir?

YASAL DAYANAĞI NEDİR?

* Milli Eğitim Bakanlığının 9.5.2012 tarihi okul dönüşümleriyle ilgili genelgesinde; imam hatip okullarının bağımsız okul olarak kurulmasına öncelik verilerek bunun mümkün olmadığı durumlarda, imam hatip liseleriyle birlikte kurulması gerektiği belirtiliyor. Nuh Çimento bünyesinde ortaokul açılması bakanlığın bu genelgesine aykırı olduğu halde, böyle bir dönüşümün yapılmasının yasal dayanağı nedir?

* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmit Müftülüğü çıkardığı bir kitapçık yoluyla dördüncü  sınıfı bitiren öğrencilerin imam hatip ortaokullarına, 8. sınıfı bitiren öğrencilerin ise imam hatip liselerine gönderilmesi, ‘cennet vaadiyle’ velilerden isteniyordu. Tam da bu kitapçıkta olduğu gibi Nuh Çimento İlkokulu’nun imam hatip okulu olmasının nedeni, imam hatipleri teşvik etme arzusundan mı kaynaklanmıştır?

TEL ÖRGÜLÜ ÇÖZÜM MÜ OLUR?

* İmam hatiplere dönüşümler başladığında, farklı okul tipleri aynı binada bulunduğunda tel örgütlerle, duvar çekerek giriş çıkış saatleri ayarlayarak sorunları çözeceği şeklinde çok sık açıklama yapıldı. Ancak hiçbir okulda bu yapılmadı. Yapılması da mümkün değil. Yetkililer tarafından yapılan bu açıklamalar, aslında bu grupların birlikte yan yana olamayacaklarını da gösteriyor. Bu itiraf ortadayken, ortada ihtiyaç da olmadığına göre, bu okulun dönüştürülmesinin sebebi nedir? * Bu okulun sessiz sedasız, kamuoyundan saklanarak, hiçbir duyuru hiçbir açıklama yapılmadan imam hatip okuluna çevrilmesi, İzmit merkezinde ve prestijli bir okul olmasından mıdır? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savaşa karşı barış haykırılacak

SONRAKİ HABER

Rektörler Yurt-Kur'u uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...