29 Ağustos 2013 19:07

Mali’de başkenti sel vurdu: 24 ölü

Mali’nin başkenti Bamako’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ani bastıran yağışla trafikte seydeden onlarca aracın sel sularında sürüklendiği gözlendi.Bamako’da bazı kerpiç evlerin yağışların ardından yıkılmasıyla da can kaybı yaşandı. Bamako’d

Mali’de başkenti sel vurdu: 24 ölü
Paylaş

Mali’nin başkenti Bamako’da şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde en az 24 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ani bastıran yağışla trafikte seydeden onlarca aracın sel sularında sürüklendiği gözlendi.

Bamako’da bazı kerpiç evlerin yağışların ardından yıkılmasıyla da can kaybı yaşandı. Bamako’da yağışlı mevsimde sel felaketleri hemen her yıl yaşanmasına rağmen, bu felaketin son yılların en şiddetlisi olduğu ifade ediliyor.

Bamako’nun Batı Afrika’nın en büyük nehri olan Nijer’in kıyısına kurulması selin yol açtığı felaketin artmasına sebep oluyor.
Bamako Afet Bürosu’ndan yapılan açıklamada, yağışların ardından binlerce insanın sokaklarda kaldığı, yaklaşık 100 evin yıkıldığı kaydedildi. (JOHANNESBURG)

ÖNCEKİ HABER

Emperyalist müdahaleye karşı mücadele

SONRAKİ HABER

Yeni dönem için 'Gezi' genelgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa