29 Ağustos 2013 20:00

Gerze'de halk kazandı

Sinop’un Gerze ilçesinde kurulmak istenen termik santrale karşı köylülerin ve yaşam savunucularının mücadelesi sonuç verdi. Termik santralin ÇED raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şirkete iade edildi.Gazetemize konuşan YEGEP Sekreteri Ferhat Hançer, şirketin başvurusnunun bakanlık tarafından iade edildiğ

Gerze'de halk kazandı
Paylaş

Gazetemize konuşan YEGEP Sekreteri Ferhat Hançer, şirketin başvurusnunun bakanlık tarafından iade edildiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 Ağustos 2013 tarihli sayılı, Anadolu Termik Elektrik A.Ş’ye gönderilen yazıda şu tespitler yer aldı “... Birçok değerlendirmeden sonra bakanlığımıza sunulan ÇED raporunun incelenmesi sonucu gerek proje alanı içerisinde gerekse yakın çevresinde orman alanı bulunduğu tespit edilmiştir. Kaynağı orman alanı içinde buılunmayan ithal kömüre dayalı Gerze enerji santralinin ÇED sürecinin yeniden başlatılması uygun görülmeyerek bakanlığımıza sunulan ÇED raporu iade edilmiştir.”

Bakanlığın kararını “Biz şu anda kutlama yapıyoruz” diyerek değerlendiren YEGEP Sekreteri Ferhat Hançer, köyde davul zurna eşliğinde kutlama yapacaklarını söyledi. Yıllardır termik santrale karşı verilen mücadelenin sonucunu aldıklarını anlatan Hançer  “Yakın zamanda da şehir merkezinde çok daha kitlesel bir kutlama olacak. Bakanlık bu kararıyla şirketin ÇED raporunu 3. kez reddetmiş oldu. Biz  artık burada termik santral yapılabileceğini düşünmüyoruz” dedi. (Sinop/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darphanede greve devam kararı

SONRAKİ HABER

Benzin, mazot ve otogaza zam; benzin 5 TL'yi geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...