28 Ağustos 2013 18:37

ABD’de borçlanma tavanı alarmı

ABD Maliye Bakanı Jack Lew, esasen Cumhuriyetçileri hedef alan bir mesaj verdi ve yazılı bir uyarı yaparak hazinenin ekim ayı ortasında borçlanma tavanına erişeceğini; Kongre bir an önce önlem almazsa, büyük sorunlar yaşanabileceğini söyledi.Borçlanma tavanı, hazinenin artık borçlanamayacağı, dolayısıyla sadece elindeki na

ABD’de borçlanma tavanı alarmı
Paylaş

Borçlanma tavanı, hazinenin artık borçlanamayacağı, dolayısıyla sadece elindeki nakitle iş yapabileceği anlamına geliyor.
Maliye Bakanı adım atılmadığı takdirde emeklilerin, askerlerin maaşları ile sağlık sigortası primlerinin ödenemeyeceğini ifade etti. Bakan, “Borçlanma yetkisine sahip olmadan devlet idare etmeye çalışmak ABD’yi kabul edilemez bir durumda bırakacaktır” dedi.

TAVAN YÜKSELTİLMİŞTİ

Amerikan yönetiminin borçlanma tavanı geçen ocak ayında 16.7 trilyona çıkarılmıştı. Beyaz Saray ile Kongre’deki Cumhuriyetçi grup arasında hükümetin borçlanma tavanı, kamu harcamalarında yapılacak kesintiler ve kamu bütçesine ilişkin diğer bir çok konu üzerinde görüş ayrılıkları var.
2011 yılı ağustos ayında Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki borçlanma tavanı anlaşmazlığı iyice keskinleşmiş, son dakikaya kadar uzlaşma sağlanamamıştı.
Çözüm bulmadaki bu gecikme Standart and Poors kredi derecelendirme kuruluşunun, ABD’nin kredi notunu tarihinde ilk kez düşürmesiyle sonuçlanmış ve bu durum, mali piyasalarda sarsıntıya yol açmıştı. (HABER MERKEZİ)


YÜZDE 95 HÂLÂ RESESYONDA

Dünyanın en büyük ekonomisi toparlanma sinyalleri verirken, ülke nüfusunun yüzde 95’i hâlâ ekonomik zorluk içinde yaşıyor. CNBC tarafından dünyanın en iyi yedinci alternatif finans sitesi seçilen “Of Two Minds” blogunun yazarı Charles Hugh Smith, yayımladığı bir makalede ABD nüfusunun sadece yüzde 5’lik kısmının ekonomik iyileşmeden yararlandığını söyledi. Smith, “Yüzde 5’lik kesimin gelirindeki ve varlığındaki devasa artış, geriye kalan yüzde 95’in fakirleştiği gerçeğini maskeledi. En tepedeki yüzde 5’lik kesim resesyondan çıkarken ABD’nin yüzde 95’i hâlâ resesyonda” ifadelerini kullandı.
Smith, geçinmekte zorluk çeken ABD’lilerin sırf, bankadan öğrenci kredisi çekip temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için üniversitelerden ders aldıklarını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Kırtasiyedeki kanser

SONRAKİ HABER

Servis karşılığı fazla sömürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...