28 Ağustos 2013 18:22

Kamp 'Ne Yapmalı'yı gösterdi

İnsanlığa, bilime, doğaya özgürlük, “Barış yoksa gelecek de yok!” diyerek düzenlediğimiz ve Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce arkadaşımızla buluştuğumuz 11. Gençlik Yaz Kampı sona erdi. Kampa getirdiğimiz ve kamptan götürdüğümüz tüm renklerle ve deneyimlerle düştük yollara.

Kamp 'Ne Yapmalı'yı gösterdi
Paylaş
Rota

Güncel politik gelişmeler açısından hayli hareketli bir dönemden geçtiğimiz sırada buluştuk kampta. Bir taraftan Gezi Parkı direnişiyle birlikte halkın, öncelikle de gençlerin yaşam alanlarını savunmak adına demokrasi ve özgürlük talepleriyle sokaklara döküldüğünü gördük. Diğer yandan yıllardır talepleri karşılanmayan Kürt halkının hükümete dayattıkları barış süreci ve Rojova Kürtleri’nin yaşadığı katliam ve mücadeleleri konuşuldu.

Resimden müziğe, şiirden tiyatroya, politik iktisattan kadın çalışmalarına tüm atölyelerde farklı renklerin de uyumlu olabileceğini öğrendik bir kez daha. Kadın çalışmaları atölyesine gelen barış annelerinin, direngen ve inatla mücadeleye atılmaları güç verdi bize. Fotoğraf atölyesinde karelere yansıyan Gezi direnişinin unutulmaz fotoğraflarıyla yorumladık o günleri. Politik iktisat atölyesinde, iktisadın toplumsal işlevi üzerine düşündük, tartıştık ve tüm atölyelerde bir şeyler üretmenin hazzıyla geldik son güne.

EYLÜL AYI YAKLAŞIRKEN...

Eylül ayı ile birlikte okulların açılışı yaklaşırken, panellerde ve forumlarda geleceğimiz üzerine yaptığımız tartışmalar, deneyim aktarımlarının birikimi üzerinden, mücadele sözü vererek ayrıldık kamptan. Üniversitelere özel güvenlik birimlerinin yerine polislerin getirilmesi ve buna karşı üniversite bileşenlerinin ortak mücadelesi. Liselerde 4+4+4 sistemi, kıyafet yönetmeliği, her kalemde toplanan paralar ve gençlerin güvenli bir gelecek talebi üzerinden parasız, sınavsız üniversite talebi. İşçi, işsiz gençliğin ucuz işgücü olarak kullanılmasına ve geleceksizleştirilmesine karşı örgütlü ve güvenceli bir gelecek talebi. Bunlar önümüzdeki dönemde mücadele alanlarımızı oluşturmakta.

Ortadoğu’da diktatörlere karşı iş, ekmek ve özgürlük talepleriyle ayaklanan, Rojova’da ve dünyanın diğer ülkelerinde etnik kimliklerinden ötürü katliamlara uğrayan halkların onurlu mücadelesini selamladık. Bir kez daha ve daha gür haykırdık “Barış yoksa bizim için gelecek de yoktur!” diye.

ULUSLARARASI KAMP TÜRKİYE’DE

11. Gençlik Yaz Kampı’mızdan edindiğimiz deneyimler ve mücadele platformu üzerinden çıkarmış olduğumuz sonuç deklarasyonu dergimizin bu sayısında yer alıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerin 2013 yılındaki mücadele deneyimleriyle hazırladığımız sonuç deklarasyonu, aynı zamanda önümüzdeki dönem için üniversiteli, liseli, işçi, işsiz tüm gençlere çağrımızdır.

24. Uluslararası Anti-emperyalist, Anti-faşist Gençlik Kampı önümüzdeki yıl ülkenin ve dünyanın dört bir yanından gençlerin katılımıyla Türkiye’de gerçekleşecek. Bu yıl yaşayacağımız tüm birikimleri oraya taşımak dileğiyle...

ÖNCEKİ HABER

Bu dünyadan İlhan Berk geçti

SONRAKİ HABER

Bir ayının varoluşsal ikilemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...