28 Ağustos 2013 17:42

Trakya'nın gözünden gençlik kampı

Bu sene 11.si düzenlenen ve sloganı “Barış yoksa gelecek de yok” olan anti-tomakratik gençlerin katıldığı Gençlik Yaz Kampı’na Trakya ekibiyle ilk kez geliyorum.

Trakya'nın gözünden gençlik kampı
Paylaş

Özge Kartal

Şuan hep birlikte fotoğraf atölyesinin arkasında kurduğumuz “Trakya Tattoo” adlı dövme standındayız. Keşan’dan kampa ilk kez katılan Emirhan Bürker, buradaki günlerin çok verimli geçtiğini söylüyor. Yeni insanlarla tanışmaktan, tanıştığı insanlarla gerçekleştirdiği fikir alışverişlerinden keyif aldığını belirtiyor. Emirhan  “Burada batıdan, Anadolu’dan, Kürdistan’dan gelen farklı kültürlere sahip arkadaşlarımı dinlemek çok faydalı oldu. Hep birlikte sorunlarımıza çözüm yolları aramak, farklı dillere, kültürlere tahammül edebileceğimizin en büyük kanıtıdır.” diyerek sözünü yine kampa ilk kez katılan arkadaşımız Ahmet Ekim’e bırakıyor.

POLİTİK İKTİSAT ATÖLYESİ ÖĞRETİCİYDİ

Ahmet, yaşadığı şehirdeki arkadaşlarının kamp hakkındaki düşüncelerini dinlediğini ve Emek Gençliği’ni daha yakından tanıyabileceğini düşünerek kampa gelmeye karar verdiğini belirtiyor. Kampta bulunan atölyelerden Politik İktisat Atölyesine katılım sağlamış. Katıldığı atölyenin, kendi bakış açısına katkı sağladığını ve öğretici olduğunu aktarıyor.

Kamp hakkında söylemek istediği başka bir şey olup olmadığını sorduğumda kampta geçen günlerin kolektif yaşam pratiği açısından önemli olduğunu söyleyerek sözünü bitiriyor.


EMPATİYE İHTİYACIMIZ VAR

Ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere duyarlı gençlerden oluşan bu kampta teorik olarak kendimi geliştirmek için Politik İktisat Atölyesine katıldım. Katıldığım atölye, gerçekleştirilen forum, panel ve söyleşiler oldukça öğreticiydi.

Burada hem liselilerin hem üniversitelilerin hem Kürt gençlerinin hem de işçi-işsiz gençlerin dertlerini dinlemek, çözüm yolları arayışına girmek, sorunlarına ortak olmak benim için şu an yaşadığımız sorunların asla çözüm bulamayacak kadar karmaşık olmadığının, ihtiyacımız olan şeyin empati olduğunun göstergesi oldu.

11. Gençlik Yaz Kampı’nda bulunduğumuz için Trakya ekibi olarak çok memnunuz.

ÖNCEKİ HABER

Zorlukları aşarak geldiler

SONRAKİ HABER

Kartal'ın kamp günlüğünden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...