28 Ağustos 2013 10:54

Sınırdaki nöbet eylemi sonlandırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Rojava'da gerçekleşen katliamları protesto etmek amacıyla Nusaybin-Qamişlo sınırında gerçekleştirilen bir gecelik nöbet eylemi sona erdi. Nöbet eyleminde Rojava katliamını ve direnişini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sınırdaki nöbet eylemi sonlandırıldı
Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde Rojava'da gerçekleşen katliamları protesto etmek amacıyla Nusaybin-Qamişlo sınırında gerçekleştirilen bir gecelik nöbet eylemi sona erdi. Nöbet eyleminde Rojava katliamını ve direnişini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Gösteri esnasında sık sık, "Biji YPG", "Biji berxwedana Rojava", "Biji serok Apo", "Öcalan" sloganları atılırken, bir taraftan da havai fişekler patlatıldı. Sabaha kadar süren nöbet eyleminde kadınlar erbaneler eşliğinde klamlar söyleyip, halaylar çekti. Sabahın erken saatlerinde nöbet eylemine ilişkin açıklama yapan BDP Mardin İl yöneticisi Hasibe Kavurmengir, "Dün burada Kürdistan'ın tarihi yazıldı. Batı ve Kuzey Kürdistan Kürtleri, bayrakları ve renkleriyle kardeşçe el ele verip birbirine selam versin" diyerek, eylemlerinin tamamının dünyanın gözleri önünde yaşandığına dikkat çekti.

Kurulan sınırların halk iradesi dışında kurulduğunu kaydeden Kavurmengir, "Ne oluyorsa olsun sınırları kabul etmiyoruz; çünkü sınırlarını zorla aramıza kurmuşlardır. Baskıcı devlete ve sisteme buradan bir kere daha söylüyoruz; aramızdaki sınırları kaldırın. Yüreğimiz, hareketimiz, amacımız ve Kürdistan'ın dört parçası tek parçadır. Halkların arasındaki zorbalığınız halkın arasından kaldırın" diye belirtti. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rojava'ya yönelik işgale karşı Kürtler savunmaya geçer

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar'da gizli askeri toplantı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...