28 Ağustos 2013 09:19

'ODTÜ Ormanı hepimizin'

ORTADOĞU Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) toplanan öğrenci ve öğretim üyeleri, üniversiteden geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak otoyol projesinin durdurulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bina önüne yürüyerek burada eylem yaptı.“Sit kalkarsa rant &

'ODTÜ Ormanı hepimizin'
Paylaş

“Sit kalkarsa rant çıkar”, “Yetmeyecek bir otoban, yok olacak bir orman” dövizleri açan grup, “Ormanıma, parkıma mahalleme dokunma”, “Otoyol yapma boşuna yıkacağız başına” sloganları attı. Eyleme  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka da destek verdiler.

Burada bir açıklama yapan Prof. Dr. İnci Gökmen, otoyolun 1. derece doğal sit alanından geçeceğini belirtti. Bu projenin 1995 yılı itibariyle geçersiz olduğunu bildiklerini söyleyen İnci Gökmen, “Ankara’nın dört bir yanından gelen forumlar ve Ankaralılar, bu yol ile bölünen mahalleleri, yok olan toplu taşıma ve kent yaşamını dert ettiğimiz gibi, bu doğa parçasını da dert ediyoruz. Bu ormanda binlerce öğrencinin, hocanın ve Ankaralıların emeği var. Bu orman hepimize ait olduğu kadar canlı yaşamına ev sahipliği yapan eko-sisteme de ait. Otoyol projesi ne halka ne mahalleliye ne de doğaya sormadığınızı çok iyi biliyoruz” diye konuştu. İnci Gökmen, bu  proje iptal edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile grup temsilcileri, dilekçe vermek üzere bakanlığa ait binaya girdi. Eylemlerini bitiren diğer grup üyeleri ise otoyolun geçeceği güzergahta kesilmek için işaretlenen ağaçları basın mensuplarına gösterdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'Sendikayı işveren değil işçiler seçmelidir'

SONRAKİ HABER

Otoyol değil rant yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...