27 Ağustos 2013 11:15

'Rojava devrimi kadın devrimidir'

DÖKH ve BDP Kadın Meclisi öncülüğünde, BDP Mersin İl Örgütü binası önünde toplanan yüzlerce kadın, Rojava'da el Nusra'nın yaptığı katliamları lanetlemek amacıyla bir araya geldi. Rojava'da katledilenlerin resimlerinin taşındığı eylemde, sık sık, "Bijî Serok Apo", "Rojava'ya uzanan eller

'Rojava devrimi kadın devrimidir'
Paylaş

Yaklaşık yarım saat süren eylemden ortak açıklamayı okuyan BDP Mersin İl Örgütü Yöneticisi Taybet Adıyaman, "Rojava devrimi, ideolojik karakteri ve direnişi ön planda olan bir devrimdir. Rojava devrimi, öncelikle bir kadın devrimidir. Tüm ezilen sınıfların, inançların, kültür ve halkların devrimi olan Rojava Devrimi, katliam ile engellenmek istenmektedir" dedi. "El Nusra çetesinin örgütlendirilmesi ve Rojava'ya saldırı planlanmasının merkezi gücü AKP iktidarıdır" diyen Adıyaman, "Uluslararası ambargo ile Kürt halkını dünyadan izole etme ve çeteciler aracılığı ile halk katliamlarını geliştirmenin amacı yüzyıldır varlığı inkar edilen halkın, 21'inci yüzyılın parlayan iradi doğuşunu boğmaktır. Bu saldırı, tüm Kürtlere ve Kürt kadınlarına yönelik olmakla beraber, esasta Kuzey Kürdistan devrimini yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu temelde Kürt kadınları, Rojava devrimine sahiplenmeyi ve uğruna her türlü bedeli ödemeyi tarihsel bir görev, bir varoluş gerekçesi olarak ele alacaktır" dedi.

Adıyaman, "Türk Başbakanı ve bakanlar, Şam'da katledilen insanlar için ağlarken, Rojava'da kadınlara tecavüzü, çocuk ve gençlerin katlini helal kılan fetvalara sessiz kalmışlardır" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Devlet Bakanı Fatma Şahin'in sözlerini de kınayan Adıyaman, "Evet, Bekir Bey! Şam'daki çocuklar hepimizin olabilirdi ama Rojava'dakiler sizin çocuklarınız olamazdı. Çünkü onlar Kürt. Böyle demek istediniz değil mi?"diye sordu. İslam'ın insanın öldürülmesini emretmeyeceğini belirten Adıyaman, "Suriye'deki katliama karşı İslam dünyası harekete geçmelidir. İnsanlıktan yana tavır alınmalı, artık 'yeter' denilmelidir. Hürriyet Gazetesi'ne baktığınızda Suriye ile ilgili tek bir satır yok. Hangi vicdan bu haberi görmezden gelme emrini verdi? Türk basını, Kürtler katledilirken tek kare yayın yapmazken, Bekir Bozdağ da bu kaygılarını dile getirmedi. Rojava'ya yaklaşım, Kürt sorununa ve Kürt kadınına yaklaşımdır. Kürt Ulusal Kongresi'nin yapılacağı bu tarihi günlerde, Kürt ulusal birliği Rojava devriminden geçmektedir. Demokratik Özgür Kadın Hareketi bileşenleri ve Kürt kadınları olarak, 'Her yer Rojava, her yer direniş' sloganı etrafında alanlarda olacağız" diye konuştu. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te asgari ücret 450 TL'ye düştü!

SONRAKİ HABER

BM denetçileri incelemeyi sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...