26 Ağustos 2013 11:43

"Barış için el ele veriyorum çünkü..."

İstanbul'daki park forumları yaptıkları açıklama ile, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde herkesi, "Barış ve huzur içinde bir arada yaşadığımız, şiddet, zulüm ve baskının olmadığı özgür bir dünya için el ele vermeye" çağırdı.İstanbul'da Gezi Parkı direnişi sırasında yurttaşlar ta

Paylaş

İstanbul'daki park forumları yaptıkları açıklama ile, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde herkesi, "Barış ve huzur içinde bir arada yaşadığımız, şiddet, zulüm ve baskının olmadığı özgür bir dünya için el ele vermeye" çağırdı.

İstanbul'da Gezi Parkı direnişi sırasında yurttaşlar tarafından oluşturulan park forumları, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, tüm yurttaşlar, "Barış ve huzur içinde bir arada yaşadığımız, şiddet, zulüm ve baskının olmadığı özgür bir dünya için el ele vermeye" çağrıldı. "Bizlere dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyor, mahallemizden başlayarak tüm Türkiye 'de, sağımızda solumuzda kim varsa, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elini tutuyoruz" denilen açıklamada, 1 Eylül Pazar günü saat 13.00'de yapılacak olan etkinliğe ilişkin "Taksim'den Dikmen'e, Rojava'dan Halep'e, Adeviye'den Tahrir'e, Gazze'den Doğu Türkistan'a, bütün dünyaya ilham vermek ve umut olmak" amacıyla, parklardan sokaklara, Eminönü'nden Sarıyer'e, Kadıköy'den Kartal'a insan zincirinin oluşturulmasının amaçlandığını vurgulandı. Açıklamada, etkinlik öncesinde ise yurttaşlar, sosyal medya üzerinden "Barış için el ele veriyorum çünkü..." cümlesini tamamlamaya çağırıldı.

Çağrıda, herkesin birbirini incitmeden eşit ifade hakkı olduğuna vurgu yapılarak, sosyal medya üzerinden kendilerini yazı, video veya fotoğrafla ifade etmeleri istendi. Söz konusu paylaşımlara ise, facebook.com/1eyluldebarisicinelele ve twitter .com/barisicinelele adreslerinden ulaşılabileceği belirtildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Gizli dinlemeleri ortaya çıkaran gazeteciler hain değildir'

SONRAKİ HABER

Altın Portakal'ın büyük jurisi belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...