26 Ağustos 2013 11:28

'Rojava direnişi bizim direnişimizdir'

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde "Rojava direnişi bizim direnişimizdir" şiarı ile 29 Ağustos'ta Batman'da düzenlenecek mitingin çalışmaları devam ediyor. Batman'ın birçok mahallesinde halk toplantıları alınarak, mitinge katılım çağrısı için bildiri dağıtıldı. Yapıl

'Rojava direnişi bizim direnişimizdir'
Paylaş

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde "Rojava direnişi bizim direnişimizdir" şiarı ile 29 Ağustos'ta Batman'da düzenlenecek mitingin çalışmaları devam ediyor. Batman'ın birçok mahallesinde halk toplantıları alınarak, mitinge katılım çağrısı için bildiri dağıtıldı. Yapılan halk toplantıları şölen havasına dönüştü. Yeni Mahallede bulunan Cengiz Topel İlköğretim Okulu Sokağı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştiren halk toplantısına BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata ve çok sayıda BDP'li yöneticiler katıldı. Toplantıya katılan BDP'li seçilmişler zılgıt ve sloganlarla karşılandı. Toplantıda konuşan Ata, Kürtçenin anadil olarak kabul edilmesi için Kürt halkının bu dönemden daha güçlü bir şekilde ve daha fazla diline sahip çıkması gerektiğini belirterek, Kürtlerin dillerini onurları ve varlığı olarak gördüklerini söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürece de dikkat çeken Ata, halkın her zamandan daha çok süreci sahiplenmesi gerektiğini söylerken, Öcalan'ın kendilerine gönderdiği selama sürece sahip çıkma ile cevap vereceklerini ifade etti. Hükümet tarafından adım atılmadığı müddetçe barış ve çözüm sürecinden bahsedilemeyeceğini dile getiren Ata, Kürtlerin haklarının anayasa güvencesi altına alınması gerektiğine vurgu yaptı. Rojava'da El Kaide uzantısı olan El Nusra çetecilerinin saldırılarına dikkat çeken Ata, "Biz bu saldırıları ve katliamları boşa çıkartmak için 29 Ağustos'ta alanlarda olacağız. Bütün Batman halkı o gün gür sesleriyle ve mesajlarıyla çetecilere ve çetelere destek verenlere cevap verecektir. Çeteler ve iktidarcı güçler bunu çok iyi bilsinler. Rojava halkı yalnız değildir. Dört parça Kürdistan'daki Kürt halkı Rojava direnişine sahip çıkacaktır" dedi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Derik Belediyesi'nde TİS imzalandı

SONRAKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...