25 Ağustos 2013 15:10

Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık

Suriyeli muhalif kaynaklar, Arap ülkeleri tarafından satın alınmış 400 ton silahın Türkiye üzerinden Suriye’ye nakledildiğini açıkladı.YDH'nin haberine göre, Reuters haber ajansı,  Suriyeli muhalif kaynaklar 400 ton silahın Şam kırsalındaki kimyasal saldırı olayından sonra Suriye’deki isyancı grupların silah kapasitesini a

Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık
Paylaş


YDH'nin haberine göre, Reuters haber ajansı,  Suriyeli muhalif kaynaklar 400 ton silahın Şam kırsalındaki kimyasal saldırı olayından sonra Suriye’deki isyancı grupların silah kapasitesini arttırmak için gönderildiğini belirtti.

Yapılan bu silah sevkiyatının şimdiye kadar yapılan en büyük sevkiyatlardan biri olduğu belirtilirken açıklamayı yapan Muhammed Selam adlı muhalif kaynak, silahların Arap ülkeleri tarafından satın alındığını ve Hatay üzerinden Suriye’ye sokulduğunu açıkladı.

Muhammed Selam Reuters’e verdiği demecinde Türkiye sınırından gelen 20 silah yüklü TIR’ın çeşitli muhalif gruplara ait silah depolarına doğru gittiğini söyledi.

Suriyeli muhaliflere ait Askeri Konsey’e mensup bir yetkili de yapılan silah naklini doğrulayarak sevkiyatın önceki hafta başladığını ve Doğu Guta’ya yapılan saldırıdan sonra da arttığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

400 asker akşam yemeğinden zehirlendi

SONRAKİ HABER

HDK’den 1 Eylül çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...