23 Ağustos 2013 17:05

Suriye’de 7 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki Türkiye temsilciliklerinin faal oldukları dönemlerde, Dışişleri Bakanlığı’na, Suriye’de 7 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bilgisinin ulaştığını ifade etti.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Suriye’de yaşanan iç savaşa ilişkin verdiği soru önergesine Bakan Davutoğlu’ndan yanıt geldi.
Tanrıkulu, Davutoğlu’na şu soruları sormuştu: “Suriye de yaşanan iç savaştan günümüze kadar geçen sürede Suriye'ye geçiş yapan gazetecilerin, sivil toplum kuruluşu görevlilerinin, öğrencilerin ve sivil vatandaşların sayısı nedir? Vatandaşlarımızdan kaçı tekrar Türkiye'ye dönüş yapmıştır? Halen Suriye’de bulunan vatandaşlarımızın sayısı nedir? İç savaşın başladığı günden itibaren Suriye sınırlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı nedir? Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ölüm nedenleri nedir? Türkiye’den Suriye’ye Özgür Suriye Ordusuna katılmak için giden vatandaşlarımız var mıdır? ÖSO’ya katılan vatandaşlarımızın sayısı nedir? Türkiye’den Suriye’ye iç savaşa katılmaları için kandırılan ya da ikna edilen kişiler hakkında Dışişleri Bakanlığına şikâyet talepleri gelmekte midir? Bu şikâyetlerin içeriği ve sayısı nedir?​”
Davutoğlu verdiği yanıtta, Suriye’ye açılan hudut kapılarından giriş-çıkış yapan kişilerin gazeteci, sivil toplum kuruluşu görevlisi, öğrenci veya diğer hususlara göre ayrıntılı dökümünün bakanlıkta mevcut olmadığını belirtti. Davutoğlu, temsilciliklerin faal oldukları dönemde bakanlığa ulaşan ölüm sayısının 7 olduğunu ifade etti. (ANKARA)

Evrensel'i Takip Et