23 Ağustos 2013 14:42

Balıkesir’in elektriği neden kesiliyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Ayşe Nedret Akova, Balıkesir’deki atık su arıtma tesislerini ve elektrik kesintileri sorununu Meclise taşıdı.Milletvekili Akova Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede bakanlığın açıklamasını hatırlattı. Akova, “Bakanlığınızdan 28.07.2013 tarih

Balıkesir’in elektriği neden kesiliyor?
Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Ayşe Nedret Akova, Balıkesir’deki atık su arıtma tesislerini ve elektrik kesintileri sorununu Meclise taşıdı.

Milletvekili Akova Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği önergede bakanlığın açıklamasını hatırlattı. Akova, “Bakanlığınızdan 28.07.2013 tarihinde yapılan açıklamaya göre ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, yerel yönetimlerin her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerinde finansal ve proje desteğini sürdürmeye devam ediyor. İller Bankası, geçen yıla oranla bu yıl daha fazla atık su arıtma inşaatı gerçekleştirerek, yılın ilk yarısında belediyelere 311 milyon lira finansman desteği sağladı. Yerel yönetimlerin projelerini bir an önce tamamlaması için harekete geçen İller Bankası atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarını hibe ve kredi desteğiyle çözüme kavuşturuyor. İller Bankası bu yıl, geçmiş yıla oranla daha fazla atık su artıma tesisi inşaatı için maddi destekte bulundu. İller Bankası, bu yılın ilk yarısında belediyelere atık su artıma ihtiyacı için 311 milyon lira finansman yardımı yaptı” dedi.

‘YARDIM MİKTARI NE KADAR?​’

Balıkesir’de hangi belediyelerin atık su arıtma tesisi olduğunu soran Akova, Bakan Bayraktara “Balıkesir’deki hangi belediyelere atık su arıtma tesisi yapılması için yardım yapılmıştır? Atık su arıtma tesisi yapılması için Balıkesir’deki belediyelere yapılan yardım miktarı ne kadardır?​” sorularını yöneltti.

Sarımsaklı ve çevresinde yaşanan elektrik kesintilerinin sebeplerini de soran Akova, “Elektrik kesintilerinin olmaması için yapılması gerekenler nelerdir ve bu konuda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Turizm sezonu kısa olan bölgede tam turizm sezonunda yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapılması planlanmaktadır?​” diye sordu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berkin’in tedavisi hastanede sürecek

SONRAKİ HABER

Otomobil takla attı: 8 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa