22 Ağustos 2013 19:05

Çelik: Gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, hükümetin maceracı bir dış politika gütmediğini ileri sürerek, "Biz gaza gelerek Suriye'ye filan girecek değiliz. Suriye meselesinin başında bize kendi akıllarınca gaz verenler oldu. Biz duygularımızı muhafaza ediyoruz" dedi.AKP MKYK toplantısının ard

Çelik: Gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz
Paylaş

AKP MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, toplantıda öncelikli olarak Suriye ve Mısır'daki gelişmelerin masaya yatırıldığını söyledi. Şam'da Esad yönetimi tarafından bir kimyasal saldırı gerçekleştirildiğini ileri süren Çelik, "Bu bir insanlık dramıdır, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur" dedi. "Halepçe'de Saddam Hüseyin'in yaptığını şimdi Beşar Esad yaptı maalesef" diyen Çelik, Suriye'de yaşananlara sessiz kalanları ve destek verenleri de eleştirdi. Çelik, "Bu vahşet bütün dünyada yankı buldu, BM Güvenlik Konseyi acilen ve Suriye gündemiyle toplandı, ama maalesef oradan bir sonuç çıkmadı" diyerek, BM'nin sessiz kalmasına da tepki gösterdi. Türkiye'de Beşar Esad'a sempati duyan siyasilerin de bu olaydan ders çıkarması gerektiğini belirten Çelik, bu siyasilerin şuan hedef saptırma gayretinde olduklarını iddia etti.

Hükümetin maceracı bir dış politika gütmediğini ileri süren Çelik, şunları söyledi: "Biz gaza gelerek Suriye'ye filan girecek değiliz. Suriye meselesinin başında, bize kendi akıllarınca gaz verenler oldu. Biz duygularımızı muhafaza ediyoruz. Duygularımız aklımızı değil, aklımız duygularımızı idare ediyor." Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in serbest kalacak olmasını yorumlayan Çelik, "Mısır'daki darbeye darbe diyemeyenlere Hüsnü Mübarek, mübarek olsun. Adalet bir kez daha yara almıştır, silah adalete hükmetmiştir. Ve biz de bir atasözü var, der ki; 'perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.' Biz daha darbe yapılır yapılmaz bu darbenin kimlere yarayacağını, kimleri mağdur ve mazlum hale getireceğini görüyorduk" diye konuştu. "Biz zalimlerin, biz saldırganların, kimyasal silah kullananların, darbe yapanların safında olmaktansa onların uzağında olmayı her zaman tercih ettik, bundan sonra da tercih ederiz" diyen Çelik, "Diplomaside çok kısa hesaplar yapanlar, borsada çok kısa vadeli hesap yapıp tepe taklak gidenler gibi olur" diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Spor medyasında kadının adı yok

SONRAKİ HABER

Yapmacık bir Hollywood sonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...