22 Ağustos 2013 18:54

Spor medyasında kadının adı yok

ABD’de yapılan bir çalışma, spor medyasında kadın sporcuların haberlerinin yansıtılma oranının tarihin en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu.ABD’nin en çok izlenen spor kanalı ESPN’in ve Los Angeles kentinde yayın yapan üç popüler yerel kanalın(KABC, KNBC, KCBS)  haberlerinin altı hafta boyunca incelenmes

Spor medyasında kadının adı yok
Paylaş

ABD’de yapılan bir çalışma, spor medyasında kadın sporcuların haberlerinin yansıtılma oranının tarihin en düşük seviyesine gerilediğini ortaya koydu.
ABD’nin en çok izlenen spor kanalı ESPN’in ve Los Angeles kentinde yayın yapan üç popüler yerel kanalın(KABC, KNBC, KCBS)  haberlerinin altı hafta boyunca incelenmesiyle elde edilen verilere göre yayınlanan haberlerin yalnızca yüzde 1.3’ü kadın sporlarına ilişkin.
Cheryl Cooky, Michael A. Messner ve Robin H. Hextrum tarafından hazırlanan ve SAGE tarafından yayımlanan, “Kadınlar spor yapıyor, ancak televizyonda değil” başlıklı çalışma, kadın sporlarını yansıtan haberlerdeki cinsiyetçi söylemlere de dikkat çekiyor ve bunun düzeltilmesi için sporseverlerin medya organlarına baskısının önemli olduğunu belirtiyor.
Çalışmada, lise, üniversite ve profesyonel sporlarda kadınların sayısının hem oransal hem de rakamsal olarak artmasına rağmen, medyada tam tersi bir sonucun çıkmasına da dikkat çekiliyor. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’a gitmeyin!

SONRAKİ HABER

Çelik: Gaza gelerek Suriye'ye girecek değiliz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...