21 Ağustos 2013 17:10

Paylaşım ve kardeşliği gördüm

Barış yoksa gelecek de yok’ ‘Doğaya bilime insana özgürlük’ şiarıyla düzenlenen 11. Gençlik Yaz Kampı için en çok söylenen, kampa gelmeden önceki kamp katılımcılarından duyduğumuz söz  ‘Gelecekten on gün çalmak’ olmuştu. İlk defa geldiğim bu kamp daha 5. gününde gelece

Paylaşım ve kardeşliği gördüm
Paylaş
Dilan Özdemir

Barış yoksa gelecek de yok’ ‘Doğaya bilime insana özgürlük’ şiarıyla düzenlenen 11. Gençlik Yaz Kampı için en çok söylenen, kampa gelmeden önceki kamp katılımcılarından duyduğumuz söz  ‘Gelecekten on gün çalmak’ olmuştu. İlk defa geldiğim bu kamp daha 5. gününde geleceğime önemli katkılarda bulundu.
Her şeyden önce ötekileştirilen her bireyin, her kesimin hiçbir baskı olmadan özgürce ve birlikte vakit geçirebildiğini gördüm. Burada düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz ortamlar yaratıldı. Üzerimizdeki baskıların yoğun olduğu, susturulmaya çalışıldığımız bu dönemde böyle bir özgürlüğün kampı daha da önemli kıldığını düşünüyorum.
Biz burada yemek yaparken, çöp toplarken yardımlaşmayı gördük. Başka ortamlarda bulamayacağımız paylaşım ve kardeşliği yaşadık. Bunların yanında atölyeler sayesinde ilgi ve yeteneklerimizi geliştirip , ürettiklerimizi sunabilme fırsatı yakaladık. Her gün yapılan forumlarla bilgimize bilgi katıp, farklı düşünceleri görebilme şansımız oldu.
Farklı şehirlerden gelen arkadaşlarla yaptığımız sohbetlerde, deneyimlerimizi aktarma ortamı bulabildik. Tüm bunların yanında konserlerle doya doya eğlenip, sevdiğimiz müzisyenlerle tanışabildik.
Kampta geçen on günü başka yerde geçirseydim, asıl o zaman geleceğimden on gün çalacaktım. 

Malatya

ÖNCEKİ HABER

Sokaklarımızın kazılmasından bıktık artık

SONRAKİ HABER

İntihar saldırsı: 2 ölü, 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa