21 Ağustos 2013 17:09

Sokaklarımızın kazılmasından bıktık artık

Merhaba arkadaşlar ben Esenyalı Mahallesi’nde oturan bir işçiyim, işe her gün toplu taşıma araçlarıyla gelip gidiyorum. Belediyemizin yaz boyunca yaptığı bir yol çalışması var ve bu çalışma yüzünden her gün bazı duraklara arabalar uğramadan gidiyor bundan dolayı işime çok geç kalıyorum.Akşam işten ge&cc

Sokaklarımızın kazılmasından bıktık artık
Paylaş
Suna Ozan

Merhaba arkadaşlar ben Esenyalı Mahallesi’nde oturan bir işçiyim, işe her gün toplu taşıma araçlarıyla gelip gidiyorum. Belediyemizin yaz boyunca yaptığı bir yol çalışması var ve bu çalışma yüzünden her gün bazı duraklara arabalar uğramadan gidiyor bundan dolayı işime çok geç kalıyorum.
Akşam işten geç çıktığım zamanlar oluyor çalışmalar yüzünden ineceğimiz yerde değil de evimize uzak yerlerde inmek zorunda kalıyoruz. Bu durum da çok rahatsız verici bir şey. Yol çalışması bitmediğinden dolayı her yer toz içerisinde bu da yetmez gibi belediye sulama araçlarıyla sulama yapıyor. Toz yetmezmiş gibi çamura da sebep oluyorlar.
Ben 17 senedir bu mahallede oturuyorum gelmiş geçmiş hiçbir belediye Esenyalı Mahallesi’ne çivi bile çakmamıştır. Şimdi yaptığı yol çalışmasında çekmediğimiz eziyet kalmadı. Muhtemelen seçimlere kadar böyle devam edecek. Bir şeyler yapıyor ama gelin görün ki görünürde bir şey yok.
Pendik Belediyesinin yerel yönetim anlayışı böyle işliyor. Örneğin mahallemizin ortasından geçen bir caddeyi prestij caddesi yapacaklarını söyleyip duruyorlar. Ahmet Yesevi Mahallesi’nin çıkışında yeni emlak konutları yapıldı. Bunun açılışına Başbakan gelecek diye alelacele yapıyorlar. Her gün caddenin bir tarafını kazıyorlar ve bizi artık canımızdan bezdirdiler.
 Mahallede oturan bir genç olarak bize belediye tarafından çektirilen bu çilenin bir an önce sonlanmasını istiyoruz. Ve artık mahallemizi seçimden seçime hatırlayan bir belediyeyi ve bütün bu olanlara seyirci kalan sesini çıkarmayan mahalle muhtarına ihtiyacımız yok. Bunu da bu seçimlerde bunlara göstereceğiz.
Ben artık işime rahat gelip gitmek istiyorum, bir vatandaş olarak bu benim hakkım.

Pendik/İstanbul

ÖNCEKİ HABER

AKP’liler ile el Nusracılar aynı karede!

SONRAKİ HABER

Paylaşım ve kardeşliği gördüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...