20 Ağustos 2013 19:13

Danıştay, Emek Sineması kararını bozdu

Emek Sineması’nın yıkım kararına karşı açılan dava sürerken sonuç beklenmeden tarihi sinemaya kepçe vurulmuştu. "Emek yerinde güzel" diyen İstanbullu sinemaseverler, sinemacılar ve yazarlar daha bu dava bitmedi demişlerdi. Ve öyle de oldu...Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mahkeme tarafından 19.07.2012

Danıştay, Emek Sineması kararını bozdu
Paylaş


Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mahkeme tarafından 19.07.2012 tarihinde alınan kararın açıkça hukuka aykırı olması nedeni ile Danıştaya başvurmuştu. Yürütmenin durdurulması ve kararın bozulması istemiyle Danıştay'a yapılan başvuru değerlendirildi. Ve danıştay emek sineması hakkındaki davanın reddi kararını bozdu.

Danıştay'ın aldığı kararda İdare Mahkemesi'nin süre aşımı gerekçesi dayanaksız bulundu.

İdare mahkemesi tarafından gösterilen bir diğer gerekçe davaya konu olan kararla uygun bulunan nihai projelerin hazırlandığı ve bunlar hakkında kararlar alındığından davanın bu yönüyle konusunun kalmamasıydı. Danıştay burada da, hukuki isabet göremedi.

21 Mayıs tarihinde yıkılan Emek Sineması ve içinde bulunduğu yapı kompleksine dair hukuki sürecin devam edeceği anlamına gelen bu önemli ve haklı kararla dava dosyasını yeniden görüşecek olan İdare Mahkemesi'nin nasıl bir karar vereceği ise merak konusu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Göstermelik akaryakıt indirimi

SONRAKİ HABER

Şakran’da taciz sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa