20 Ağustos 2013 19:06

Roboskî’ye barikat!

ROBOSKÎ Katliamı’nın 600. günü nedeniyle önceki gün yine bir araya gelen aileler bir kez daha katillerin yargılanmasını istedi.Önceki akşam Gülyazı Tugayına yürüyen aileler, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Şehit na mirin-Şehitler ölmez’, ‘Failler yoksa barış da yok’ sloganları attı. Aske

Roboskî’ye barikat!
Paylaş

Önceki akşam Gülyazı Tugayına yürüyen aileler, ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Şehit na mirin-Şehitler ölmez’, ‘Failler yoksa barış da yok’ sloganları attı. Askerler, tugaya yüz metre kala barikat kurarak daha fazla yürünmesini engelleyince aileler burada bir açıklama yaptı.
Aileler adına konuşan Veli Encü, katliamın üzerinden 600 gün geçtiğini ancak soruşturmada hiçbir mesafe katedilmediğini belirterek, “34 masum yakınımızın acısını en taze haliyle yüreğimizde yaşıyorken, 34 kişiyi katledenlerden hesap sorulmamışken bizlere dayattığınız baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve idari para cezalarının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. 600 gündür bölgedeki savcı ve asker bizi yıldırmak için utanmadan usanmadan çalışıyor. Ancak katliam açığa çıkartılıncaya kadar adalet arayışımız sürecek” şeklinde konuştu. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Ciner’den büyük kurnazlık

SONRAKİ HABER

Üç fabrika tek grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...