19 Ağustos 2013 18:31

Adliyeler TİS’ten memnun değil

Yoğun iş yükü altında çalışan ve son iki yıldır ciddi ekonomik kayıplar yaşayan Adliye çalışanları, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeden yeterince bilgi sahibi olmadıklarını, bildiklerinin de kendilerini tatmin etmediğini ifade etti. Adliyelerde nöbetçi mahkemelerde çalışanlar, adli tatil dö

Adliyeler TİS’ten memnun değil
Paylaş
Şükran Doğan

Yoğun iş yükü altında çalışan ve son iki yıldır ciddi ekonomik kayıplar yaşayan Adliye çalışanları, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeden yeterince bilgi sahibi olmadıklarını, bildiklerinin de kendilerini tatmin etmediğini ifade etti. Adliyelerde nöbetçi mahkemelerde çalışanlar, adli tatil döneminde bile süren yoğun iş yükünden ve yeterli kadrolu eleman olmamasından şikayetçi.
Toplusözleşme ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Ankara Adliyesi çalışan Sevda Ünver, 2012 yılında havuz ücretlerinin, 2013 yılında mesai ücretlerinin kesildiğini ve 300 TL’den fazla kayıplarının olduğunu söyledi. “Toplusözleşme bu kayıplarımızı bile karşılamıyor. 175 lira verilecek diyorlar, o da brüt olacak. Tek olumlu yanı temel aylığa zam yapılması ve emekliliğe yansıyacak olması” diyen Ünver, ilk yıl enflasyon farkının sözleşmede yer almamasına da tepkili.

‘VERDİĞİNİ GERİ ALIYOR’

Sözleşmeli olarak çalışan ve adını vermek istemeyen zabıt katibi, sözleşmede kendileri için tek olumlu yanın kadroya geçirilmelerine dair hüküm olduğunu belirtti ve kadroya geçmek için dilekçelerini verdiklerini ekledi. Mecliste memurların iş güvencesini kaldırmayı hedefleyen yasanın beklediğini ve yasanın geçmesi halinde kadrolu olmanın bir öneminin kalmayacağını ifade eden Zabıt katibi, “Bir eliyle verdiklerini, diğer elleri ile almak istiyorlar” dedi.
Memur-Sen’in diğer sendikalardan ve çalışanlardan habersiz olarak memurları sattığını söyleyen Ferhat Yiğit ise kamu emekçilerinin eyleme çıkmaları gerektiğini söyledi. Bu toplusözleşmenin geçen yıllarda yaşadıkları ekonomik kayıpları dahi karşılamadığını ifade eden Yiğit,  “Ücretlerimize 2014 yılı itibariyle gelecek ücret zammı, ihayat pahalılığı, enflasyon, zamlar karşısında kar gibi eriyecektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK’lilere Afyon’da karşılama

SONRAKİ HABER

Kereste atölyesinde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...