19 Ağustos 2013 15:47

'Toplum yararı' Diyarbakırlı işçiler için erken son buldu

AKP Diyarbakır İl Örgütü'nün önü işçilerin protestosuna sahne oldu. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında farklı işlerde çalıştırılmak üzere 9 ay süreli olarak işe alınan 30 işçi, sözleşmelerinin bitimine bir ay kala işlerine son verilmesini AKP önünde protesto etti. İ

'Toplum yararı' Diyarbakırlı işçiler için erken son buldu
Paylaş

AKP Diyarbakır İl Örgütü'nün önü işçilerin protestosuna sahne oldu. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında farklı işlerde çalıştırılmak üzere 9 ay süreli olarak işe alınan 30 işçi, sözleşmelerinin bitimine bir ay kala işlerine son verilmesini AKP önünde protesto etti. İşlerine son verilmesi sonrası sorunlarını anlatmak üzere AKP İl Başkanı ile görüşmek isteyen işçilerin bu talebi, AKP'li yöneticilerce karşılık bulmadı. Görüşme taleplerinin kabul edilmemesi üzerine işine son verilen işçilerden Yusuf Korkut isimli bir işçi, yaşadıkları sorunları anlattı.

Sorunlarını aktarmak üzere geldiklerini fakat karşılık bulamadıklarını belirten Korkut, tepkisini "Hiçbir şekilde bize çare bulmadılar. Bizimle hiç muhatap olmadılar. Biz hiçbir sendikaya bağlı değiliz. İşte AKP budur. Diyarbakır'da 4 bin işçi işe alındı, hepsi işsiz kalacak. Yazık değil mi bu gençlere. İnsanca yaşamak bizim de hakkımızdır" sözleriyle gösterdi. Söz konusu projenin AKP'nin bir projesi olduğunu dile getiren Korkut, "Bize çare bulmasalar demokratik hakkımızı kullanacağız. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Adaletsizliğe son versinler. Başbakan 'ben kimsesizlerin kimsesiyim' diyor. Hodri meydan. İşte Diyarbakır, işte halkın hali. Ben T.C'nin vatandaşıysam, vergimi ödüyorsam beni dinlemek zorundalar. Bütün milletvekilleri Ankara'nın koltuk sevdalısıdır. Hiçbir tanesi halkın sevdalısı değildir" diye konuştu. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

İmam hatipler Meclise taşındı

SONRAKİ HABER

Sağlıkçılardan TİS tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...