18 Ağustos 2013 16:44

TGC: Gazetecilerin gözaltına alınması kabul edilemez

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Mısır’da Kahire’deki El Fetih Camisi’nde AA muhabiri Hibe Zekeriyya ve TRT muhabiri Metin Turan’ın göz altına alınmasını kınadı.Cemiyet Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada “AA muhabiri Hibe Zekeriyya’nın serbest bırakıldığını öğre

TGC: Gazetecilerin gözaltına alınması kabul edilemez
Paylaş

Cemiyet Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada “AA muhabiri Hibe Zekeriyya’nın serbest bırakıldığını öğrendik. Ancak TRT muhabiri Metin Turan, hala Tora Cezaevi’nde tutuluyor ve kendisinden haber alınamıyor. Meslektaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Cemiyet Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Uluslararası kurallar gazeteciyi ‘savaşların savaşmayan tarafı’ olarak tanımlamasına ve onlara dokunulmazlık tanımasına karşın, Mısır’da meslektaşlarımızın gözaltına alınması kabul edilemez.

Meslektaşlarımız görevlerini yaparken haksız yere gözaltına alındılar. AA muhabiri Hibe Zekeriyya serbest bırakıldı. Tora Cezaevi’nde tutulan TRT Muhabiri Metin Turan’dan ise haber alınamıyor. Meslektaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Dışışleri Bakanlığı’nı, tüm uluslararası gazetecilik meslek örgütlerini, meslektaşımızın ve Mısır’da tüm görev yapan gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanması, halkın gerçeklerden haberdar olma hakkının sağlanması ve özgür haber akışı için Mısır’a baskı yapmaya çağırıyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AA Muhabiri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan: Bunlar marjinal deyip geçecek miyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...