18 Ağustos 2013 08:38

Öcalan: Konumumun stratejik olarak ele alınması zorunludur

 BDP heyeti aracılığıyla kamuoyuna açıklama yapan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Türkiye'nin iç sorunlarına da, bölgede Suriye başta olmak üzere yaşanan sorunlara da çözüm noktasında katkı sunabilmem için konumumun stratejik olarak ele alınması zorunludur" dedi.PKK Lideri Abdullah Öcalan ile gör

Öcalan: Konumumun stratejik olarak ele alınması zorunludur
Paylaş

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti, Öcalan'ın açıklamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Öcalan ile heyet arasında bugün gerçekleşen 9'uncu toplantının 4 saat sürdüğü ifade edilerek, Öcalan'ın şu mesajına yer verildi: 
 
"Devlet heyetiyle yaptığımız toplantı ve görüşmeler sürmektedir. Bizim açımızdan süreç bu yönüyle devam etmektedir. Bu aşamaya kadar benim konumuma araçsal bir değer biçilmesini anlamlandırdım; ancak bundan sonra benim konumumun araçsal olmaktan çıkıp stratejik bir konuma evrilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin iç sorunlarına da, bölgede Suriye başta olmak üzere yaşanan sorunlara da çözüm noktasında katkı sunabilmem için konumumun stratejik olarak ele alınması zorunludur. Hükümetin de demokratikleşme konusunda katılımcı bir yöntemle hazırlanacak demokratikleşme paketleriyle pratik adımlar atması, sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için gereklidir diye düşünüyorum. Bana ulaşan selamlara karşılık herkese ve özellikle de cezaevlerinde bulunan bütün arkadaşlarıma sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Kamuoyuna saygılarımı sunuyorum." (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Darbe karşıtlığı mı İhvan çığırtkanlığı mı ?

SONRAKİ HABER

Rojava eylemine bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...