14 Ağustos 2013 15:26

Köyü basan polisler kaçan gence ateş açtı!

Yüksekova'nın Yukarı Güveç (Xurekanaseri) mezrasına yapılan polis baskınında iki kişi gözaltına alınırken, polisler kendilerinen korkup kaçan bir gence, köy halkının gözü önünde ateş açtı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yukarı Güveç (Xurekanaseri) mezrasına yapılan polis bas

Köyü basan polisler kaçan gence ateş açtı!
Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yukarı Güveç (Xurekanaseri) mezrasına yapılan polis baskınında iki kişi gözaltına alınırken, köy halkının gözü önünde bir kişiye ateş açıldı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yapılan köy baskının, 1990'lı yıllarda yapılan baskınları aratmadığı belirtildi. Sadece Kısıklı Karakolu'nda bir subayı yanlarına alarak köye baskın yapan polislerin, Kılıçak ailesinin evine baskın yaptığı öğrenildi.

KORKUP KAÇAN OĞLUMA ATEŞ AÇTILAR

Yüksekova'ya 30 kilometre uzakta bulunan Yukarı Güveç (Xirekana seri) mezrasında Cesim Kılıçak'a ait eve yapılan baskınla ilgili konuşan Anne Kadriye Kılıçak, "Baskın özel hareket timleri ve polislerce yapıldı. 9 panzer köye geldi. Polisler eve dalarak ortalığı tarumar ettiler. Evde bulunan erkekleri dışarı çıkardılar. Daha önce iki defa gözaltına alınan ve yoğun işkenceler gören oğlum tekrar işkence görürüm korkusuyla kaçtı. Oğlumun kaçtığını gören özel hareket timleri oğluma ateş ettiler. Köylülerin bağrışmaları nedeniyle oğlumu izlemekten vazgeçtiler. Sabahtan beri oğlumdan haber alamıyorum. Gün ışıyınca oğlumu aramaya çıktım bulamadım. Oğlum yaralandı mı, bir şey mi oldu bilmiyorum" dedi.

BU BARIŞ SÜRECİ OLAMZ

Ceylan Kılıçak ise "Eve yapılan baskınla uyandık. Hakkari'den gelen bir ekipti. Çocukları onlar uyandırdılar. Evdeki kendi eşyalarımızı bile 'bunlar terör örgütünün' diyorlardı. Havaya ateş açtılar bizi korkutmak için. Burada kuzenlerim vardı babama ot taşımak için yardıma gelmişlerdi. İki kuzenimi alıp götürdüler. Sürekli baskın tehditleri altındayız. Biz Kürt olduğumuz için bize böyle yapıyorlar. Bizi boşuna korkutmaya çalışmasınlar biz korkmuyoruz. Her gün birileri gelsin, onların evlerini böyle yapsın bakalım ne yapacaklar? Evde yasa dışı hiçbir şey yoktu zaten. Bütün özel eşyalarımızı karıştırdılar. Bizim evde Türk bayrağı da var. PKK'liler de gelip bizim kafamıza mı sıksın? Bir de barış süreci diyorlar. Barış bu mu?"dedi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin Gülsuyu toplantısına dinleme cihazı

SONRAKİ HABER

Adisyona ‘açgözlülük cezası’ ekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...