13 Ağustos 2013 16:39

Topbaş: Elimizde şubattan beri 'gezi' kaydı var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe sahilinde yapılan Maltepe sahil dolgu alanında incelemelerde bulundu. Topbaş, "Bu projeden binlerce, milyonlarca insanımız istifade edecek." dedi.Gazetecelirin sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş  “Ak Parti Milletvekili İdris Bal Gezi Parkı 'yla ilgili bir rapor hazırladı. Başbak

Topbaş: Elimizde şubattan beri 'gezi' kaydı var
Paylaş

Gazetecelirin sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş  “Ak Parti Milletvekili İdris Bal Gezi Parkı 'yla ilgili bir rapor hazırladı. Başbakan yanlış yönlendirildi. Beyoğlu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir rol düşüyordu ama üstlerine düşeni yapmadılar' gibi bir ifade var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?​” sorusuna şöyle cevap verdi: ”Taksim ile ilgili bir değerlendirme yapılmış. Orada tabi baktığınız yere göre değişir. Ben şunu isterdim, tek yönlü bakmak değil, boyutlarını farklı farklı değerlendirmek gerekir. Elimizde Şubat ayında yapılan bir toplantının kayıtları var. Yani İstanbul'da hareketlerin nasıl başlatılacağı, ne yapılacağı ile ilgili. Şubat ayında başlatılan ve başlayan kayıtları var. Bu kadarını söylemekle yetiniyorum. Elimizde bazı deliller var. Bunlar bir senaryo, bir farklı manipulasyon. Niçin Taksim'deki Cumhuriyet Caddesi ortasında 40 cm çapındaki çınar ağaçları kaldırılırken, budanırken ki orman fakültesi ve kurulu tarafından denetimi de yapılan bir çalışmaydı Sadabat'a dikildi. Hiç kimsenin bir gıkı çıkmadı. Gezi Parkı kenarında çitle çevrilmiş, iki metrelik yaya güvenliği için noktaya gelince kıyamet koptu. Neden, çünkü biliniyordu bu noktaya gelince hassas bir konu. Çevrecilik adına bir adım atılabilir” dedi.

SİYASİ DEĞİLLER

Toplantı yerli mi, yabancı mı, marjinal gruplar mı yoksa siyasilerin yaptığı bir toplantı mı? sorusuna cevap veren Topbaş, "Siyasi değil. ama içinde siyasilerden de zannediyorum bir kaç kişi olabilir. Onların detayını söyleyemeyeceğim. Burada yerli bir takım insanlar var. Hatta bundan sonrası için bile kendilerince yaptıkları çalışmalardan haberdarız. İstihbarat bunları biliyor. Bize de ulaşan bilgiler var. Gelen bilgileri de biz ilgililere aktarıyoruz. Bizede bir yerden geliyor zaten"dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yuvalama imecesi

SONRAKİ HABER

Sahtekarlık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...