12 Ağustos 2013 14:11

THY pilotlarını kaçıranlar gözaltında

Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırılmasıyla ilgili soruşturmada bir kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü. Gözaltına alınan kişinin, Suriye'nin Azaz kentinde muhalifler tarafından esir tutulan hacılardan birinin akrabası olduğu belirtildi.THY pilotları kaçıranlar misilleme olarak Beyrut Havaalanı'nın işl

THY pilotlarını kaçıranlar gözaltında
Paylaş

Lübnan'da iki Türk pilotun kaçırılmasıyla ilgili soruşturmada bir kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü. Gözaltına alınan kişinin, Suriye'nin Azaz kentinde muhalifler tarafından esir tutulan hacılardan birinin akrabası olduğu belirtildi.

THY pilotları kaçıranlar misilleme olarak Beyrut Havaalanı'nın işleyişini engelleyecekleri tehdidinde bulundu. Rusya’nın Sesi internet sitesinin haberine göre, Lübnan'da Suriye'nin Azaz kentinde esir tutulan hacılardan birinin akrabası olduğu bildirilen Muhammed Salih isimli kişi, THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın kaçırılması olayıyla ilgili olarak gözaltına alındı. Salih'in bugün sabah saatlerinde serbest bırakılmasının beklendiği ifade edildi. Ancak henüz bu konuda bir gelişme yaşanmadı. Lübnan kanalı Future TV, "İstibarat Teşkilatı, iki pilotu kaçıranların tamamını tespit etti ve operasyona katıldığı şüphesiyle Muhammed Salih'i gözaltına aldı" dedi. El Cedid televizyonunun haberinde de Salih'in "Türkleri kaçıranlarla bağlantısı olduğunu kanıtlayan telefon görüşmelerinin dinlenmesinin ardından" gözaltına alındığı belirtildi. Haberde ayrıca "Azaz'da tutulan Lübnanlıların aileleri güvenlik görevlilerine Salih'in serbest bırakılması için bir saat mühlet verdi. Salih serbest bırakılmazsa Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na giden yolu kapatacaklarını duyurdular" denildi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

NTV, sansürün faturasını ağır ödedi

SONRAKİ HABER

Cemaat-AKP tartışması sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa