10 Ağustos 2013 15:14

Mısırlı aydınlar: ABD hesap ver!

Mısır’da bir araya gelen bir grup avukat, aktivist ve akademisyen, ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan şiddet olaylarından sorumlu olduğunu duyuran bir bildiri yayınladı. Bildirgede ABD tarafından finanse edilen Mısır devletinin halkına uyguladığı şiddet nedeniyle, ABD’nin hesap vermesi istendi.  Bildirgede özetle şunlar yer al

Mısırlı aydınlar: ABD hesap ver!
Paylaş

Mısır’da bir araya gelen bir grup avukat, aktivist ve akademisyen, ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan şiddet olaylarından sorumlu olduğunu duyuran bir bildiri yayınladı. Bildirgede ABD tarafından finanse edilen Mısır devletinin halkına uyguladığı şiddet nedeniyle, ABD’nin hesap vermesi istendi.  Bildirgede özetle şunlar yer aldı:

Mısır devlet otoritesi hızla uyguladığı şiddete son vermelidir ve insan haklarını korumaya almalıdır.

Mübarek, Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi (SCAF), Mursi ve Sisi döneminde halka uygulanan şiddet olaylarındaki suç ortaklığı veya işbirliği nedeniyle ABD hükümeti hesap vermelidir.

ABD, Mısır ordusuna yaptığı yardımlara son vermelidir.

‘TERÖRLE SAVAŞ’ ADI ALTINDA CADI AVI

Açıklamada, ‘islamifobia’ ve ‘terörle savaş’ adı altında Müslüman Kardeşler (MK) üyelerine yönelik yürütülen saldırıların haklı gösterilmeye çalışılması ve MK üyelerine yönelik yaygın gözaltılar da eleştirildi. Protestolara yönelik ölümcül şiddet uygulandığı ve bunun ABD tarafından finanse edilen mühimmat ve biber gazı ile yapıldığına dikkat çeken açıklama, şiddetten insan hakları mücadelesi yürütenlerin de nasibini aldığı belirtildi. Filistin halkıyla dayanışma sergilenen açıklamada, “Mısır ordusunun ABD ve İsrail ile işbirliği içinde Filistin halkını hedefe koyması konusunda endişeliyiz” denildi.
Hızla iktidarın sivil bir hükümete verilmesini isteyen açıklamada, son olarak şu ifadelere yer verildi: “Bizler, 25 Ocak Mısır devriminin ‘iş, ekmek, sosyal adalet ve onur’ gibi sloganları etrafında, işçilerin ve diğer kesimlerin sürekli mücadelesi ile devam edeceğine inanıyoruz.  Ancak ABD destekli ordu, devrimci süreci baltalamak istiyor.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsraille ortak operasyon yapıldı mı?

SONRAKİ HABER

Çete lideri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa