10 Ağustos 2013 10:59

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Uzun tahliye edildi

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Adem Uzun'un 10 ayı aşkın süredir Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden tutukluluğu sona erdi.Fransa'nın başkenti Paris'te 10 ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi Üyesi Adem Uzun, tahliye edildi. KNK Yürütme Konseyi Üyesi Uz

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Uzun tahliye edildi
Paylaş

KNK Yürütme Konseyi Üyesi Adem Uzun'un 10 ayı aşkın süredir Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden tutukluluğu sona erdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 10 ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Yürütme Konseyi Üyesi Adem Uzun, tahliye edildi. KNK Yürütme Konseyi Üyesi Uzun, 6 Ekim 2012'de Paris'teki Montparnasse semtinde bir barda bir komplo sonucu gözaltına alınmıştı. Paris'teki "La Santé" Cezaevi'nde tutulan Uzun'un, Fransız güvenlik servisleri için organize edilen bir tuzağa düşürüldüğü açığa çıkmıştı. Tutuklamanın resmi gerekçesi olan Paris'ten Güney Kürdistan'a doğru silah ticareti yaptığı yönündeki suçlamanın da, Fransız servislerinin hazırladığı tezgahın bir parçası olduğu anlaşılmıştı.

10 aylık tutukluğunun ardından bugün bir kez daha yargılandığı dava kapsamında mahkemeye çıkarılan Uzun hakkında taliye edildi. Tahliye kararının ardından Uzun tekrar götürüldüğü "La Santé" Cezaevi'nde yapılan çıkış işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ESP ilçe binasına üçüncü saldırı!

SONRAKİ HABER

Toplumsal huzurun mülkiyeti ve köpek dişlerimiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...