08 Ağustos 2013 17:09

Samsun bir kez daha sular altında kaldı

Samsun’da dün gece başlayan yağmur bugün sabah saatlerinde sele dönüştü.Atakum’da bodrum katlarındaki evler, işyerleri ve depolar selden yoğun hasar gördü, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Atakum’daki hafif raylı sistemin, deniz kısmındaki caddeler ise sularla kaplandı. Sel nedeniyle hafif raylı sistemin seferleri aksadı. A

Samsun bir kez daha sular altında kaldı
Paylaş

Atakum’da bodrum katlarındaki evler, işyerleri ve depolar selden yoğun hasar gördü, eşyalar kullanılamaz hale geldi. Atakum’daki hafif raylı sistemin, deniz kısmındaki caddeler ise sularla kaplandı. Sel nedeniyle hafif raylı sistemin seferleri aksadı. Atakum’da selden ev ve işyerleri zarar gören halk ev ve dükkanlarındaki hasarı kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor. Samsun’da defalarca yoğun yağışların ardından sel yaşanmasına rağmen önlem alınmamasına isyan eden vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi.

SUÇU YAĞMURA ATTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürü Çoşkun Öncel suçu “çok yağan yağmur”da buldu. Atakum ilçesine geçen sene kilometre kareye 118 kilogram yağış düştüğünü belirterek, “Bu yaşadığımız yağmurda kilometre kareye 205 kilogram yağış düştü. Bu iki katı bir yağış demektir” dedi.

Atakum ilçesinde sel felaketi sonrası oluşan tablonun üzeri kapatılmış dereler nedeniyle oluşabileceğini söyleyen SASKİ Genel Müdürü Çoşkun Öncel “Atakum ilçesinde bir sürü üzeri kapatılmış dere var. Sel felaketinden Atakum ilçesi ve Atakent mevkii etkilendi. Bana ulaşan bilgiye göre şu ana kadar ölü vakası yaşanmadı” diye konuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, kuvvetlenerek süreceği uyarısı yaptı. Samsun’da geçen sene meydana gelen selde TOKİ konutlarında yaşayan 13 kişi yaşamını yitirmiş, yasal olmamasına rağmen bodrum kata konut yapıldığı buralarda kapıcı ailelerinin yaşadığı ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Balıkçı teknesinde patlama

SONRAKİ HABER

Büyükada'da orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...