22 Şubat 2011 21:46

Demirtaş Kürtçe konuştu Meclis TV 1 dakika kesti

KAPATILAN DTP’nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün yaptığı Kürtçe konuşmanın Meclis Tv tarafından kesilmesinden sonra, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da grup toplantısında yaptığı Kürtçe konuşma Meclis Tv tarafından kesildi.21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla TBMM’deki grup

Demirtaş Kürtçe konuştu  Meclis TV 1 dakika kesti
Paylaş

21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla TBMM’deki grup toplantısında Kürtçe konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşması sırasında, Meclis Tv yaklaşık bir dakika sesi keserek sadece görüntüyü verdi. Bir dakika boyunca milletvekillerini çeken kameralar daha sonra Demirtaş’ı çekmeye başlayarak yeniden sesi açtı.
 

TÜRK’ÜN KONUŞMASI DA KESİLMİŞTİ

Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı Eşbaşkanı Ahmet Türk de, 21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla 24 Şubat 2009 tarihinde partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşmasının bir bölümünü Kürtçe yapmıştı. Türk’ün Kürtçe konuşması üzerine grup toplantılarını canlı yayınlayan Meclis Tv yayınını kesmiş, Meclis TV spikeri ise “Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası nedeniyle başka bir dilde yayın yapmaya yetkileri olmadığı için canlı yayını sona erdirdiklerini” kaydetmişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

AB, ‘Geri Kabul’ imzalanmadan vizeyi konuşmaya yanaşmıyor

SONRAKİ HABER

Mazlum Der’den Libya ve Bahreyn halkına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...