07 Ağustos 2013 15:09

Direnmek paha biçilemez

Geçtiğimiz günlerde Gezi olaylarına katılan öğrencilerin tespit edilip, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından kendilerine sağlanan kredi veya bursların kesileceği söylenmişti. Öyle de oldu. ‘Anarşi’ ve ‘terör’ olaylarına katıldığı gerekçesiyle, arkadaşlarımızın kredi ve bursları kesildi.Daha önce de

Direnmek paha biçilemez
Paylaş
Orkan Sancarbarlaz

Daha önce de polislere ikramiyelerin verileceği açıklanmıştı. Bu üstün hizmetli polislerin ‘görevlerini çok iyi yapması’ sonucu 5 arkadaşımız hayatını kaybetti!

SİNYALLERİ VERİLMİŞTİ

Bilanço böyleyken, kredi ve burs kesilmeleri de bir yerden başladı. Yurdunda, okulunda, sınıfında, sokakta sorun çıkaran, özgürlük talepleriyle sokağa çıkanların, binbir zorlukla edindiği burslar şimdi ellerinden alınıyor.

Aslında bu olayların buralara kadar geleçeğinin sinyalleri çok önceden verilmişti. Başbakan ‘Bunlarla anladıkları dilden kosnuşacağız’, ‘dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz’ açıklamaları yapmıştı. Ve en sonunda, demokrasi sokakta değil sandıkta olur dedi. İlk dediğinde tam olarak anlaşılmadı ne söylemek istediği. Ama en azından ben tam olarak anladım şimdi. ‘Bana oy verene demokrasi’ anlayışı bu sanırım.

YURTTAN AT BURSU KES

Ama Gezi’nin ve günümüz gençliğinin ruhuyla, yine güzel bir cevap verdik. KYK bursu 280 lira, direnmek paha biçilemez. Evet gerçekten de öyle. O direniş ruhu, meydanları halkın ele geçirmesinin sağladığı mutluluk hiç bir KYK bursuna eşdeğer değil.
Bundan iki ay önce, Hacettepe Üniversitesi Kocatepe Yurdu’nda bir yemekhane boykotu başlattık. Ve taleplerimizin çoğunu kabul ettirdik. Ardından 6 arkadaşımıza soruşturma başlatıldı. Hepimizi yurttan atmakla kalmadılar, üstüne KYK burslarımızı da kestiler.

BİZDEN ÇALDIKLARINI GERİ ALACAĞIZ

İşte bizi parasızlıkla korkutmaya çalışıyorlar. Ama sıkıntı yok, sanırım Toma’dan, akrepten korkmayan bir nesiliz. Parasızlıktan da korkmuyoruz, bir daha olsa gene çıkarız alanlara. Her şeyimizi aldılar ama eminim o zaman da elimizden alacak bir şeyler bulurlar. Fakat en sonunda üniversitelerimizi, sokaklarımızı, bizden çaldıkları her şeyi ellerinden alacağız.

ÖNCEKİ HABER

Pastacı bakan

SONRAKİ HABER

Her zaman her yerde çapulcuyuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...